ABD İstanbul'daki vatandaşlarını uyardı

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu, ildeki Amerikan vatandaşlarını 'terör saldırıları'na karşı uyardı

Google Haberlere Abone ol
ABD İstanbul'daki vatandaşlarını uyardı
Sonhaberler / Haber Merkezi

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu internet sitesinden yayınladığı açıklamayla vatandaşlarını olası terör saldırılarına karşı uyardı.

Radikal örgütlerin, ABD vatandaşları ve diğer yabancı uyruklu insanlara yönelik terör saldırılarına devam ettiğini duyurulduğu açıklamada, önceden planlanmış yada habersiz gerçekleştirilme ihtimali olan saldırıların, bombalama, silahlı saldırı, adam kaçırma ya da başka bir şekilde olabileceğini bildirdi. Açıklamada ayrıca İstanbul'da yaşayan yada ziyaret eden ABD vatandaşlarını diğer yabancıların bulundukları yerlere giderken aldıkları güvenlik önlemleri üzerinde özen göstermeleri konusunda da uyarıda bulundu.

ABD Başkonsolosluğu vatandaşlarına,  "Türkiye'nin Güneydoğu Bölgesi'nden, özellikle Türkiye-Suriye sınırından uzak durmalarını, turistik alanlarda kalabalık gruplardan uzak durmalarını, halka açık alanlarda dikkatli olmalarını, siyasi mitinglerden uzak durmalarını, acil durumlarda yerel otoriteden gelen uyarıları dikkate almaları ve yerel basını takip etmelerini" de önerdi.

Yorumlar