ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Afrin açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Afrin operasyonu hazırlıkları ile ilgili açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Afrin açıklaması

Türkiye'nin olası Afrin harekatıyla ilgili ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yeni bir açıklama yapıldı. ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, "(Suriye'de) Askeri bir operasyon, Suriye'nin istikrarına ve Türkiye'nin sınır güvenliği endişelerine hizmet etmez" dedi.

ABD'nin Suriye'de oluşturmayı planladığı "sınır güvenliği gücü"yle de ilgili açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, "Sınır güvenliği gücü yanlış bir ifadeydi. Bu bir iç güvenlik oluşumudur, Türkiye'ye tehdit değildir" dedi.

Wall Street Journal'dan İddia

Amerikan Wall Street Journal gazetesi de, Suriye'nin kuzeyinde "sınır güvenlik gücü" kurmayı planlayan ABD yönetiminin Türkiye'nin tutumu üzerine söz konusu planı gözden geçirme kararı aldığını iddia etmişti. 

Wall Street Journal'in haberine göre Amerikan ordusu, Türkiye ile yeni bir diplomatik restleşmeyi körüklemesi nedeniyle Suriye'nin kuzeyinde 30 bin kişilik bir güç oluşturma planından geri adım attı. 

Haberde "Amerikan ordusu, Türkiye ile diplomatik çatışmaya yol açtığı için sınır gücü oluşturma planlarında derhal değişikliğe gidiyor" denildi. 

Gazeteye göre ABD'li yetkililer, planın kamuoyuna kötü biçimde aktarıldığını ve ilk başta tasarlandığı gibi hayata geçirilmeyeceğini belirtti.

Yorumlar