ABD'deki FETÖ çiftliğinin parası Kaynak Holding'den

Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Okumuş: "İncelemelerimize göre, ABD'nin Pensilvanya kentinde bulunan terör örgütünün ininin olduğunu tespit ettiğimiz yerin ödemesini yapan kişi; Abdullah Katırcıoğlu'dur. Bunların belge ve bilgileri elimizde hazırdır"

Google Haberlere Abone ol
ABD'deki FETÖ çiftliğinin parası Kaynak Holding'den
Kayyuma devredilen Kaynak Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı İmran Okumuş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Amerika'daki 400 dönüm çiftliğinin parasının 27 Temmuz 2016'da el koyulan Abdullah Katırcıoğlu'na ait bir şirketten gittiğini belirterek, "Yani Amerika'daki merkezin parası Türkiye'den gitmiştir. Burası 2005'te alınmış, ipotek konulmuş, sonrasında 17 Aralık 2015'te ABD'deki bir şirkete (Golden Generation Worship&Retreat Center) bağışlanmış." dedi.

Kaynak Holding'e bağlı Katırcıoğlu İnşaat'ın, Ümraniye Tepeüstü'ndeki AK Ofis binalarındaki şubesinde açıklamalarda bulunan Okumuş, FETÖ'nün hilelerini belgelerle anlattı.
Kaynak Holding'in FETÖ'nün Türkiye'deki en büyük finans kaynağı olduğunu ifade eden Okumuş, "Bu terör yapısının kurmuş olduğu en önemli holding; Kaynak'tır. Burası, örgüte finans sağlayan şirketlerin başında yer alıyordu. Şu anda Kaynak Holding bünyesinde 105 şirket bulunuyor. Bunlar hile yolu ile kurulmuş şirketler. Sayılarının artacağını tahmin ediyoruz." diye konuştu.

FETÖ'cülerin ülke içinde ülke kuran bir yapı olduğunu dile getiren Okumuş, "Tavuk çiftliğinden savunma sanayine kadar varan tüm sektörlerde şirketler kurmuşlar. Kaynak Holding'in bünyesinde faaliyet gösteren FETÖ'ye bağlı şirketlerde, bir tek motor ve araç kaportası üretilmiyor. Onun dışında bunların olmadığı hiçbir alan yoktur. Daha önce de söylemiştim. Bir kez daha tekrar ediyorum: Para nerede ise Paralel oradadır." ifadelerini kullandı.

Okumuş, FETÖ'nün yönetim piramidinde yer alan Mustafa Özcan, Naci Tosun ve Adil Öksüz'ün, Kaynak Holding ile doğrudan irtibatlı olduklarını ve tüm hainliklerde bu isimlerin varlıklarına rastlandığını kaydetti. Mustafa Özcan'ın özellikle sağlık sektörü başta olmak üzere ekonomik alanda faaliyet gösteren tüm yapıların oluşmasında rol aldığını dile getiren Okumuş, Özcan'ın yanı sıra firmaların kuruluş ekibinde yer alanların Ali Akbulut, Muzaffer Durmuşoğlu, Naci Tosun, Ali Katırcıoğlu gibi isimlerin de firmaların yönetim kurulunda bulunduklarının altını çizdi.

ABD'de FETÖ lideri Fetullah Gülen'in de kaldığı çiftliğin, Kaynak Holding’in parasıyla alındığını aktaran Okumuş, şu bilgileri verdi:

"27 Temmuz 2015 itibarıyla atanmamız yapıldı. İncelemelerimiz devam ediyor. İncelemelerimize göre, ABD'nin Pensilvanya kentinde bulunan terör örgütünün ininin olduğunu tespit ettiğimiz yerin ödemesini yapan kişi; Abdullah Katırcıoğlu'dur. Bunların belge ve bilgileri elimizde hazırdır. Bunları belgelerle anlatıyorum. Bu yerin satın alınması için gereken ödeme, bu şirketten yapılmıştır. Yani Amerika'daki merkezin parası Türkiye'den gitmiştir. Burası 2005'te alınmış, bir ipotek konulmuş, sonrasında ise ipotek kaldırılarak 2015'te ABD'deki bir şirkete (Golden Generation Worship&Retreat Center) bağışlanmış."

ABD'deki merkez için 2 milyon 40 bin dolar ödendiğinin belgelendiğini vurgulayan Okumuş, şunları kaydetti:

"Ama bu sadece bizim belgelediğimiz bir rakam. Daha doğrusu, bu, kayıtlardan silemedikleri bir belgedir. Bunlar bu şirketin resmi muhasebesinde çıkan kayıtlardır. Ödeme ile ilgili makbuzlar da var elimizde. Fatura tutarları burada. Kendi aralarında yaptıkları bağışa ilişkin belge de elimizde bulunuyor. Bağışın yapıldığı şirketin adresi, FETÖ liderinin televizyonlara çıkıp açıklamalarda bulunduğu inini gösteriyor. Bunların bu hileleri benim için şaşırtıcı değil. Türkiye'den yurt dışına gönderilen paraların miktarları hep tartışılıyor. 15 Temmuz'da terör örgütü olduklarını bütün dünyaya ispat etmiş oldular. 'Ben fakirim, benim param yok. Tek bir ceketimle burada 16 metrekarelik ve kirasını ödediğim bu yerde yaşıyorum.' diyen terör örgütü liderine paraların nerelerden gittiğini ve kimlerin aktardığını, Türkiye'de kimlerin buna maddi destek çıktığını ortaya koymak bizim için tabii ki sevindirici bir durumdur."

İmran Okumuş, FETÖ'cülerin yabancı ülkelerde milyon dolarlık otel, okul, hastane gibi devasa binaları yok pahasına sattıklarının da bilgilerine eriştiklerini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Kırgızistan'da 7 milyon dolara yaptırdıkları bir hastaneyi, orada bir vatandaşa sadece 3 bin dolar karşılığında satmışlar. Kazakistan'daki bir alışveriş merkezini (AVM) yok pahasına sattıklarını biliyoruz. Satış yaptıklarına ilişkin fatura kesmişler ama tahsilatını bile yapmamışlar. Maltepe'de bugünkü değeri 30 milyon dolar olan üç araziyi, 5 milyon liraya ortakların kar payı gibi bağış yapmış gibi devretmişler. Bunların takibini yapıyoruz. Yaptıkları tek şey; yurt dışına para kaçırmaktır. Bu işlerde çok ustalar. Kendilerini çok gizliyorlar. Bunlar, maskeli terör örgüt mensuplarıdır. Bunların maskelerini sök sök gerçek yüzlerine ulaşılmıyor. Bunlar gerçekten vatan hainleridir. Çok şükür milletimiz ve güvenlik güçlerimiz bunların hainliklerini ortaya çıkardı.
Çalışmalarımız sonucunda 19 şirketten 105'e kadar ulaştık. Ciddi ihbarlar alıyoruz. Bunlara ait olduğu tespit edilen şirketlere hemen el konuluyor. Temizlik operasyonlarımız da sürüyor. 'Kayyumluk milli bir görev ve millete hizmet etmektir' diyorum. Hizmetlerimize devam ediyoruz."

"Yapmadıkları hilebazlık kalmamış"

FETÖ mensuplarının yapmadıkları hilebazlığın kalmadığını anlatan Okumuş, şunları kaydetti:

"FETÖ'cülerin yaptığı şey; milletten çalıp kendilerini zengin etmek ve teröre destek olmaktır.
Yapmadıkları hilebazlık kalmamış. Bu şirketin parasının ödendiği yer Türkiye. Alınmış arazinin bağışlandığı merkezin adresi de Pensilvanya'daki in. Yani FETÖ liderinin ikamet ettiği mekan. Bunun tüm belgeleri ve evrakı elimizde. Asıl canımızı acıtan şey ise şudur; bu milletin 16 yaşındaki evladına kurşun sıkanların, hala yaptıklarını 'tiyatro' gibi göstermeye çalışmalarıdır. Bütün bunlara rağmen hala birileri bunun peşinde gidiyor olması acıtıcıdır."

Yorumlar