ABD Büyükelçisi Ricciardone: Youtube kararını olumlu karşılıyoruz

Amerika'nın Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Anayasa Mahkemesi’nin Youtube kararını olumlu karşıladıklarını söyledi. Fethullah Gülen Hocaefendi ile ilgili soruya ise Ricciardone, “Biz Türk ailesinin bir dostuyuz ve aile içindeki...

Google Haberlere Abone ol
ABD Büyükelçisi Ricciardone: Youtube kararını olumlu karşılıyoruz

Amerika'nın Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Anayasa Mahkemesi’nin Youtube kararını olumlu karşıladıklarını söyledi. Fethullah Gülen Hocaefendi ile ilgili soruya ise Ricciardone, “Biz Türk ailesinin bir dostuyuz ve aile içindeki kavgaya müdahale etmek istemeyiz.” şeklinde cevap verdi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek’i Parlamento'da ziyaret eden Ricciardone, çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Soma’da yaşananlarla ilgili soruya Ricciardone, “Güvenlik bütün demokrasilerde önceliklidir, güvenliği ciddiye alıyoruz, ülkeniz de bunu ciddiye alıyor, bu tarz kötü trajedilerden beraber çıkartacağımız dersler var, bu deyimleri paylaşmalıyız.” diye konuştu.

AYM’nin Youtube ile ilgili kararını olumlu karşıladıklarını belirten Büyükelçi, “Önemli olan Türk hukuku. Biz Türk yargısının hakimleri değiliz. Ancak ifade özgürlüğünü artıran her şey bize göre olumlu bir şey.” dedi.

Fethullah Gülen Hocaefendi ile ilgili iade talebi iddialarının sorulması üzerine Ricciardone, “Bu Türkiye’de aile kavgası. Biz Türk ailesinin bir dostuyuz ve aile içindeki kavgaya müdahale etmek istemeyiz. Umarım güzel bir şekilde çözümlenir. Daima ailenizin bir dostu olacağız.” ifadelerini kullandı.

Son olarak yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimi ile alakalı değerlendirmeler de yapan Amerikalı Büyükelçi, “Türk demokrasisinden oldukça eminiz. Ciddi demokrasilerde kimse sonuçların ne olacağını tahmin edemez. İnsanlar seçecek ve biz oy kullanmayacağız. Demokrasi geleneğinizden çok eminiz. Sonuç ne olursa olsun Türk halkı benim adayım kazandı ya da kaybetti diyecektir.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar