ABD Başkonsolosluğu önünde İsrail protestosu

Özgür-Der üyesi bir grup, İsrail’in Gazze Şeridine başlattığı ve hala aralıksız bir şekilde devam eden saldırılarda çok sayıda kişinin ölümü sebebiyle İsrail’e destek veren ABD’yi protesto etti. İsrail ve ABD bayrakları yakan...

Google Haberlere Abone ol
ABD Başkonsolosluğu önünde İsrail protestosu

Özgür-Der üyesi bir grup, İsrail’in Gazze Şeridine başlattığı ve hala aralıksız bir şekilde devam eden saldırılarda çok sayıda kişinin ölümü sebebiyle İsrail’e destek veren ABD’yi protesto etti. İsrail ve ABD bayrakları yakan göstericiler, Filistin için direniş şarkıları okudu.

İstinye’deki ABD Başkonsolosluğu önünde gerçekleştirilen eylemde çoğu kadınlardan oluşan grup, ‘Siyonist çetenin hamisi katil ABD Ortadoğu’dan defol!’, ‘Katiller vahşette yarışıyor’, ‘Gazze’den Halep’e, Kahire’den Musul’a direnen ümmete bin selam’ pankart ve dövizleriyle yürüyüşe geçti. Türk ve Filistin bayrakları taşıyan grup ‘Katil İsrail Filistin’den defol!’, ’Katil ABD Ortadoğu’dan defol!’, ‘Filistin halkı yalnız değildir’ sloganları attı. Sokağın giriş ve çıkışlarını demir bariyerlerle kapatan polisin geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü. Bu arada ABD Başkonsolosluğu’ndaki güvenlik görevlilerinin güvenlik kameralarının altında cep telefonlarıyla göstericileri görüntülemesi dikkat çekti.

Grup adına açıklama yapan Gazeteci Adem Özköse, “ABD’ye tepki göstermek için toplandık. İsrail bugün Gazze’de 700’den fazla kişiyi öldürdüyse, 4 binden fazla kardeşimizi yaraladıysa, hastaneler ateş altında tutuluyorsa bundan en az İsrail kadar İsrail’e destek veren ABD’de sorumludur. Sonuna kadar Hamas’ın ve Filistinli kardeşlerimizin yanında olacağız.” dedi.

Açıklamanın ardından İsrail ve ABD’ye tepki gösteren göstericiler, bu ülkelerin bayraklarını yaktı. Filistin için direniş şarkıları söyleyen grup olaysız dağıldı.

CİHAN

Yorumlar