ABD Başkan Adayı Paul: Kürdistan İçin Türkiye'den Toprak Alınacak

ABD'nin 2016 yılı Başkan adaylarından Senatör Rand Paul, 'Ben Kürdistan için yeni sınırlar çizeceğim. Bunun için Türkiye'den de toprak alınması gerekecek.' dedi.

Google Haberlere Abone ol
ABD Başkan Adayı Paul: Kürdistan İçin Türkiye'den Toprak Alınacak

Amerika'nın 2016 yılı Başkanlık seçimleri için adaylardan birisi bulunan Senatör Rand Paul, Kürtlerin kendi devletlerini kurma imkanının tanınması gerektiğini belirterek, 'Ben Kürdistan için yeni sınırlar çizeceğim ve onlara yeni bir ülkenin sözünü veriyorum' dedi.

AMERİKA'NIN VERDİĞİ DESTEK YETERLİ DEĞİL

Breitbart News'e konuşan Cumhuriyetçi Parti Üyesi Rand Paul, Amerika'nın bugüne kadar verdiği desteğin yeterli olmadığını, Kürtlerin IŞİD karşısında daha çok silahlandırılmaları gerektiğini söyledi.

'SİLAHLAR DİREK OLARAK KÜRTLER'E ULAŞTIRILMALI'

'Kürtler'in maksimum savaşçılar olduğunu' anlatım eden Paul, 'Kürtler için gönderilen silahlar öncelikle Bağdat'a ulaşıyor, burada hortumlandıktan sonra art kalanlar Kürtler'e ulaşabiliyor ki bu da gereksinim duydukları şey değil. Silahlar direkt şekilde Kürtler'e ulaştırılmalı' diye konuştu.

'KÜRDİSTAN İÇİN YENİ SINIRLAR ÇİZECEĞİM'

Kürtlere kendi devletlerini kurma imkanının da tanınması gerektiğinin altını çizen Senatör Rand Paul, şunları söyledi:

'Kürtler'e, radikal cihatçılara karşı savunmak için kendi ülkelerinin verilmesi gerekiyor. Ancak ben bir adım daha ileri gideceğim. Ben Kürdistan için yeni sınırlar çizeceğim ve onlara yeni bir ülkenin sözünü veriyorum.

İnanıyorum ki Şayet onlara kendi yurtlarını vaat edersek onlar ölümüne savaşırlar. Bunu anlatmak elbette gerçekleştirmekten daha kolaydır. Çünkü yeni bir ülkenin sınırlarını çizmek için Türkiye, Irak ve Suriye'den toprak alınması gerekecek.'

Kaynak: Rudaw

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar