Abant toplantısında eğitim tartışılıyor

İstanbul'da düzenlenen 31. Abant toplantısı başladı. Birçok ülkeden çok sayıda uzmanın katıldığı toplantıda eğitim konusu masaya yatırılacak.

Google Haberlere Abone ol
Abant toplantısında eğitim tartışılıyor

İstanbul'da düzenlenen 31. Abant toplantısı başladı. Birçok ülkeden çok sayıda uzmanın katıldığı toplantıda eğitim konusu masaya yatırılacak. Toplantının açılış konuşmasını yapan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV) Başkanı Mustafa Yeşil, “Abant tecrübesi göstermiştir ki; kapsayıcı, demokratik medeni ve samimi tartışma zeminleri sağlandığı taktirde farklılıklar son derece yapıcı üslupla dile getirilmekte ve çözüm istikametinde değerli adımlar atılmaktadır.” dedi.

Conrad Hotel’de düzenlenen 31. Abant toplantısına çeşitli ülkelerden 102 konuşmacı katıldı. Toplantının açılış konuşmasını GYV Başkanı Mustafa Yeşil yaptı. Yeşil, eğitimin toplumun en önemli konusu olduğunu söyledi. “Hiçbir sorunumuz yoktur ki ucu eğitime dokunmasın.” diyen Yeşil, “Önümüzdeki 2 gün boyunca dünyanın değişik ülkelerinden gelen uzmanların farklı bakış açılarını da dikkate alarak Türkiye’de eğitimin belli meselelerini konuşacağız.” ifadelerini kullandı.

Dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi Türkiye’de de eğitimin sorunlarla yüklü bir alan olduğunu vurgulayan Yeşil, “Hızlı şehirleşme, değişen toplumsal talepler, yepyeni iş alanlarının istihdam beklentileri dikkate alındığında sorunların sürekliliği hiç de şaşırtıcı değildir.” şeklinde konuştu.

Sorunların çok boyutlu doğasının çok taraflı, katılımcı ve şeffaf politika yapım süreçlerini vazgeçilmez kıldığının hatırlanması gerektiğini belirten Yeşil, şöyle devam etti: “Eğitime ayrılan insan ve para kaynakları ne kadar önemliyse bu kaynakların nasıl ve ne istikamette kullanılacağının ortak emek, ortak akıl ve ortak vicdanın ürünü olması da o derece önemlidir. Abant Platformu bir sivil sorumluluk gereği olarak böylesi bir çabanın gerekliliğini savunuyor ve yararlı olacağını ümit ettiğimiz bir katkı sunmak için toplanmış bulunuyoruz.”

CİHAN

Yorumlar