Abant Platformu’nda, Türkiye'nin eğitimle sınavı konuşulacak

‘Uluslararası tecrübeler ışığında eğitim politikası ve çözüm arayışları ile Türkiye'nin eğitimle sınavı’ konusunu Abant Platformu’nda konuşulacak.

Google Haberlere Abone ol
Abant Platformu’nda, Türkiye'nin eğitimle sınavı konuşulacak

‘Uluslararası tecrübeler ışığında eğitim politikası ve çözüm arayışları ile Türkiye'nin eğitimle sınavı’ konusunu Abant Platformu’nda konuşulacak. İki gün sürecek programda Türkiye’den ve farklı ülkelerden gelecek eğitim uzmanı, akademisyen ve bürokratlar görüşlerini paylaşacak.

Abant Platformu, 31. toplantısını 22 – 23 Şubat tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirecek. Program, son dönemde yapılan yasal değişiklikler ve yapılacak düzenlemeler ile Türkiye'nin kronikleşmiş eğitim problemine çözüm aramayı hedefliyor. Eğitim sorunu dünyada nasıl ele alınıyor, ne gibi sistemler kullanılıyor, politikaların oluşturulmasında paydaşların rolü nedir gibi sorulardan hareketle uluslararası tecrübe paylaşımı esas alınacak. İstanbul Conrad Otel’deki programın açılış konuşmasını Gazeteci ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil yapacak. Toplamda oturum halinde gerçekleşecek programın ilk kısmında, ‘Türkiye’de eğitim sisteminin mevcut durumu’ konuşulacak. Toplantı, ‘Türkiye’de ve dünyada özel teşebbüsün eğitime katkısı’, ‘Kademeler arası geçişte başarının ölçümü, uluslararası tecrübeler’ konuları ile devam edecek. ‘Eğitimde yeni yönelimler’ başlığı ile sona erecek.

Toplantıya Avusturya, Japonya, Almanya, Güney Kore, Nijerya, Brezilya gibi 15 ülkeden uzmanlarla birlikte Türkiye’den eğitim fakültesi dekanları, öğretim görevlileri, bürokratlar, eğitim alanında faaliyet gösteren sendikalar, sivil toplum kuruluşları, yazarlar ve özel eğitim kurumları temsilcileri katılacak.
CİHAN

Yorumlar