Abant Platformu toplantısı başladı

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Abant Platformu'nun 30. toplantısı 'Aleviler ve Sünniler: Barışı ve Geleceği Birlikte Aramak' başlıklığıyla başladı.

Google Haberlere Abone ol
Abant Platformu toplantısı başladı

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Abant Platformu'nun 30. toplantısı 'Aleviler ve Sünniler: Barışı ve Geleceği Birlikte Aramak' başlıklığıyla başladı. Toplantıya çok sayıda gazeteci ve yazar katıldı.

Abant Platformu 30. defa 'Aleviler ve Sünniler: Barışı ve Geleceği Birlikte Aramak' başlığı altında toplandı. Çok sayıda gazeteci ve yazarın katıldığı toplantı Büyük Abant Otel'de gerçekleştiriliyor.
Toplantıya, Türkiye'nin önde gelen gazeteci ve yazarları katıldı. 160 katılımcının iştirak ettiği toplantı 3 gün sürecek. Toplantı yapılacak 5 oturumun ardından pazar günü sonuç bildirgesi ile toplantı sona erecek. Oturumlarda, 'Tarihsel süreçte Orta doğu ve Türkiye'de İnanç İlişkileri', 'Kutuplaşmaların Toplumsal Bedeli', 'İnanç ve Vicdan Özgürlüğü, Hak ve Hürriyetlerde Eşitlik', 'Aleviler ve Sünniler: Yeniden Tanışalım' ve 'Çözüm Önerileri' başlıkları altında 150 katılımcı görüşlerini bildirecek.
Sabah başlayan toplantı açılış konuşmaları ile devam etti.
CİHAN

Yorumlar