Abacı Derneği'nden ihtiyaç sahiplerine 35 bin mavi kapak

Amasya’da faaliyet gösteren Abacı Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Çetin Çelebi, üyeleri ile topladıkları 35 bin mavi kapağı Altı Nokta Körler Derneği ve Sakatlar Derneği Amasya temsilcilerine teslim etti.    Sağduyulu...

Google Haberlere Abone ol
Abacı Derneği'nden ihtiyaç sahiplerine 35 bin mavi kapak

Amasya’da faaliyet gösteren Abacı Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Çetin Çelebi, üyeleri ile topladıkları 35 bin mavi kapağı Altı Nokta Körler Derneği ve Sakatlar Derneği Amasya temsilcilerine teslim etti.

    Sağduyulu bir şekilde başlattıkları mavi kapak toplama kampanyasına üyelerinin tam destek verdiğini belirten Başkan Çetin Çelebi, "Herbirimiz engelli adayı olduğumuz bilerek bu kampanyayı başlattık. Dışarıda tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olan bir sürü insanımız var. Biz bu yardımlarımızın amacına ulaşacağını biliyoruz.” dedi.

    Sakatlar Derneği Amasya Şubesi Başkanı Abdullah Ayyıldız, "İlimizde yaklaşık 4 senedir yürütmekte olduğumuz mavi kapak toplama kampanyasında ihtiyaç sahibi 146 kişiye tekerlekli sandalye verdik. Bunu farkındalık olduğunu ve yaşadığımız dünyada doğaya faydalı olduğumuzu düşünüyoruz. Gücü yeten herkesin yere eğilip mavi kapak alarak engelli olan insanlarımıza faydalı olabilir.” diye konuştu.

    Altı Nokta Körler Derneği Amasya Şubesi Başkanı Musa Demiryarar ise yürüyemeyen bütün insanlara ayak olacak tekerlekli sandalyeyi almanın en kolay yollarından birisinin mavi kapak toplamak olduğunu söyledi. CİHAN

Yorumlar