AB projesiyle yurtdışına gidecekler bilgilendirildi

Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin (AİBÜ) Avrupa Birliği projesi kapsamında mayıs ve haziran aylarında Almanya, Macaristan ve Belçika’ya gidecek katılımcıları bilgilendirmek amacıyla toplantı düzenlendi. Bolu Meslek Yüksekokulu’nda...

Google Haberlere Abone ol
AB projesiyle yurtdışına gidecekler bilgilendirildi

Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin (AİBÜ) Avrupa Birliği projesi kapsamında mayıs ve haziran aylarında Almanya, Macaristan ve Belçika’ya gidecek katılımcıları bilgilendirmek amacıyla toplantı düzenlendi.

Bolu Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen toplantıda Proje Koordinatörü ve Öğretim Görevlisi Murat Özkan, yurt dışında yapılacak araştırmalar ve çalışmalar ile projenin sonunda yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi. Toplantıya Genel Sekreter Doç. Dr. Erdal Bekiroğlu’nun yanı sıra akademisyenler ile sivil toplum kuruluşları ve sanayi temsilcilerinden oluşan 45 kişi katıldı.

Toplantıda söz alan Genel Sekreter Doç. Dr. Erdal Bekiroğlu, projenin ortaklarından ve katılımcılarından bahsederek, üniversitelerin asıl fonksiyonlarından birinin bu kişiler arasındaki etkileşimi sağlamak olduğunu belirtti ve projenin maksimum seviyede fayda getirmesini diledi. Bolu MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Lök ise projelerin desteklenmesinin zorluğuna dikkat çekerek, üniversiteleri, sanayi kuruluşlarını ve sivil toplum örgütlerini bir araya getirebilen projelerin destek gördüğüne işaret etti ve Proje Koordinatörü Murat Özkan’ı başarılı çalışmalarından ötürü tebrik etti.

2013 yılında Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından desteklenmeye değer görülen AİBÜ’nün ‘AB Ülkelerinde İş Tabanlı Öğrenmede EQAVET Kalite Güvence Sisteminin İncelenmesi’ adlı AB LDV VETPRO projesinin 7’si yabancı 14 ortağı bulunuyor. Proje kapsamında 45 katılımcı, Mayıs ve Haziran aylarında 15’erli gruplar halinde Almanya, Macaristan ve Belçika’ya gidecekler. Projeyle iş gücü piyasasına nitelikli eleman yetiştirmek için EQAVET kalite kriterlerinin kullanılması, AB ülkeleriyle iş tabanlı öğrenme modeli oluşturulması ve bu modelin öncelikle proje ortağı üniversitelerde uygulanmasının sağlanması, Avrupa’daki iyi uygulamaların ülkemizin mesleki eğitimine transfer edilmesi ve Avrupa’daki EQAVET uygulamalarının anlatılması amaçlanıyor.

Proje kapsamında ilk grup geçtiğimiz yıl Ekim ayında Estonya’ya giderek başarılı çalışmalar yapmıştı. 18 Mayıs’ta Almanya’ya, 8 Haziran’da Macaristan’a ve 15 Haziran’da Belçika’ya gidecek diğer gruplar ise 1 hafta sürecek çalışmaların ardından 25 Haziran 2014’te üniversitede düzenlenecek toplantıda çalışmaları hakkında sunum yapacaklar. CİHAN

Yorumlar