AB Müsteşarı Sinop’ta öğrencilerle buluştu

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu'nun organize ettiği 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısı ile 3.

Google Haberlere Abone ol
AB Müsteşarı Sinop’ta öğrencilerle buluştu

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu'nun organize ettiği 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısı ile 3. AB İnsan Hakları Film Günleri öncesinde AB Müsteşarı Francois Naucodie, Sinop Üniversitesi Rektörü ve öğrencileriyle bir araya geldi.

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan'ı makamında ziyaret eden Müsteşar, sonrasında Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileriyle yuvarlak masa toplantısı yaptı. Rektör Bircan’dan üniversite ile ilgili bilgi alan Müsteşar, Erasmus Erasmus Değişim Programı kapsamında Türkiye’den birlik ülkelerine yaklaşık 50.000 öğrenci gidiyorken önümüzdeki süreçte bu sayının 60.000’e çıkarılacağını söyledi. Francois Naucodie, Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki ilişkilerin ticaretten eğitime kadar her alanda gelişerek devam edeceğini ifade etti.

Avrupa Birliği'nin geleceğe dönük bir proje olduğunu, dolayısıyla da gençlerin kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Müsteşar Naucodie şöyle devam etti: “AB, bir barış projesidir. Küreselleşen dünyada sadece AB değil, tüm ülkeler ve kuruluşlar bir şeyler yapmalıdır. AB’ye baktığımızda 3 önemli nokta ortaya çıkıyor. Bunlar; nereden geliyoruz, nerede bulunuyoruz ve nereye gidiyoruz sorularıdır. AB, statik ve bildiğimiz bir kurum değil, sürekli değişen ve gelişen bir kurum.”

Öğrencilerin, Türkiye’nin Avrupa Birliği'ne halen üye olamaması hakkında sordukları sorulara, bu konunun tek bir cevabı olmadığı ve çok yönlü bir mesele olduğu cevabını veren Müsteşar Naucodie, Türkiye’nin yakın gelecekte Avrupa Birliği'nin bir üyesi olacağına şüphesi olmadığını söyledi. CİHAN

Yorumlar