AB Milletvekili Clodia Tapardel: Bu festival dünyaya model olmalı

AB Milletvekili Clodia Tapardel, Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’nin dünyaya model olması gereken festival olduğunu söyledi. Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından 'Dünyanın Renkleri' sloganıyla bu yıl 12.'si düzenlenen...

Google Haberlere Abone ol
AB Milletvekili Clodia Tapardel: Bu festival dünyaya model olmalı

AB Milletvekili Clodia Tapardel, Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’nin dünyaya model olması gereken festival olduğunu söyledi.

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından 'Dünyanın Renkleri' sloganıyla bu yıl 12.'si düzenlenen Uluslararası Dil ve Kültür Festivali ses finali Romanya’nın Başkenti Bükreş’te gerçekleştirildi.

Programa katılan AB Milletvekili Clodia Tapardel, 12. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali Romanya’da olduğu için çok mutlu olduklarını ifade ederek, "Bu festivalde çocukların performansı harika. Bu kadar güzel çocukları ülkemizde görmekten çok mutluluk duyuyoruz. Bu öyle bir organizasyon ki her yıl ve olduğunca fazla yerde organize edilmesi gereken bir festival. Buralarda barış ve kültür anlatılıyor. Bu festival dünyaya model olması gereken festival. Toplumuzun ve dünyamızın ihtiyacı olan şeyler diyalog, sevgi ve barış dolayısıyla bu modeli herkes benimsemeli." dedi.

Önümüzde ki yıllarda Türkiye’de ortak akıl ve anlayışın öne çıkacağına inandığını dile getiren Taperdel şu ifadeleri kullandı, "Böylece bu aktivite Türkiye’de tekrar düzenlenmeye başlayacaktır. Bizim ülkemizde düzenlenmesinde biz her zaman mutlu oluruz. Ümit ediyorum ki önümüzdeki yıldan itibaren Türkiye’de de düzenlenmeye devam eder."

CİHAN

Yorumlar