AB Bakanı Çavuşoğlu: Yunanistan’ın dönem başkanlığından ümitliyiz

Avrupa Birliği (AB) ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan’ın AB Dönem Başkanlığı’nda yeni fasılların müzakereye açılması konusunda ümitli olduklarını kaydetti.

Google Haberlere Abone ol
AB Bakanı Çavuşoğlu: Yunanistan’ın dönem başkanlığından ümitliyiz

Avrupa Birliği (AB) ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan’ın AB Dönem Başkanlığı’nda yeni fasılların müzakereye açılması konusunda ümitli olduklarını kaydetti. Çavuşoğlu, ‘‘Yunanistan’ın dönem başkanlığında Türkiye-AB ilişkileri daha pozitif bir ortamda geçecektir.’’ dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu, dönem başkanlığının son gününde Litvanya’nın Ankara Büyükelçisi Kestutis Kudzmanas’ı kabul etti. AB Bakanlığı’nda gerçekleşen kabulde AB Bakanı Çavuşoğlu, Litvanya’nın dönem başkanlığında Türkiye’nin AB üyelik sürecinde yeni bir ivme kazandığını kaydetti. 22. Faslın müzakerelere açıldığını belirten Çavuşoğlu, Yunanistan dönem başkanlığı başta en kısa sürede açılmayan diğer fasılların da müzakereye açılmasını beklediklerini ifade etti.

‘‘YENİ FASILLARI UMUT EDİYORUZ’’

1 Ocak’ta AB Dönem Başkanlığı’nı Litvanya’dan devir alacak Yunanistan’ın sorulması üzerine ise AB Bakanı Çavuşoğlu, Yunanistan ile Türkiye arasında son yıllarda ikili ilişkilerde pozitif gelişmeler olduğunu söyleyerek ‘‘Yunanistan, Kıbrıs sorunu olmasına rağmen başından beri Türkiye’nin AB üyelik süreceğine destek veriyor. Bu sebeple, Yunanistan’ın dönem başkanlığında Türkiye-AB ilişkileri daha pozitif bir ortamda geçecektir. Yunanistan’ın bu yönde Türkiye’ye verdiği desteği devam ettireceği ve yeni fasılların açılacağını umut ediyoruz." şeklinde konuştu.

Litvanya’nın Ankara Büyükelçisi Kestutis Kudzmanas ise Litvanya olarak AB’ye ilk defa dönem başkanlığı yaptıklarını hatırlatarak çok başarılı bir başkanlık dönemi çe geçirdiklerini belirtti. Türkçe olarak ‘İnşallah’ kelimesini kullanan Büyükelçi, ‘‘İnşallah, 22 faslın müzakereye açılmasından sonra diğer fasıllar da kısa sürede açılır. Ümit ediyorum ki, Türkiye kazanılan bu olumlu ivmeyi muhafaza eder. Litvanya olarak Türkiye’nin AB üyeliğine desteğimiz tamdır ve devam edecektir.’’ sözlerine yer verdi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU’NDAN NOEL MESAJI

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, ayrıca ‘‘Tüm Avrupalı dostlarımızın ve Türkiye’deki Hıristiyan vatandaşlarımızın geçmiş Noel tatillerini kutluyorum. Ayrıca tüm halkımızın de yeni yılını tebrik ediyoruz.’’ diyerek Noel ve yeni yıl mesajı sundu. CİHAN

Yorumlar