AB Bakanı Çavuşoğlu, Hırvatistan Milli Günü'ne katıldı

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Hırvatistan’ın ‘Ulusal Bağımsızlık ve Silahlı Kuvvetler Günü’ etkinliğine katıldı. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral...

Google Haberlere Abone ol
AB Bakanı Çavuşoğlu, Hırvatistan Milli Günü'ne katıldı

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Hırvatistan’ın ‘Ulusal Bağımsızlık ve Silahlı Kuvvetler Günü’ etkinliğine katıldı.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Hırvatistan'ın Ankara Büyükelçisi Drazen Hrastic ve davetlilerin katıldığı Rixos Otel'deki programda konuşan Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin, Hırvatistan’ın bağımsızlığını ilk tanıyan ülkelerden olduğunu belirterek, “Türkiye, Hırvatistan ilişkileri her düzeyde ileri düzeydedir. Hırvatistan ile ekonomik ilişkilerimiz vardır. Bunu daha da geliştirmek istiyoruz. Bunun için birlikte çaba sarf ediyoruz.” dedi.

Hırvatistan ile AB müzakere sürecine birlikte başladıklarını hatırlatan Çavuşoğlu, şöyle dedi: "Maalesef Türkiye’nin müzakereleri siyasi sebeple engellendi, yavaşlatıldı. Ama biz Hırvatistan’ın AB’ye girmesini gönülden destekledik. Hırvatistan’ın NATO’ya üyeliğine tam destek verdik. Bugün de NATO için de hem siyasi kanatta hem askeri kanatta Hırvatistan ile iş birliğimiz devam etmektedir.”

Çavuşoğlu, AB sürecinde müzakere sürecini Türkiye olarak hızlandırmak istediklerini vurgulayarak, “Biz üzerimize düşen ödevi en iyi şekilde yapmak istiyoruz. AB birliği ülkelerinden de aynı anlayışı ve desteği bekliyoruz. Hırvatistan’ın AB üyesi olarak Türkiye’nin AB üyeliğine koşulsuz desteği biliyoruz ve teşekkür ediyorum.” açıklamasını yaptı.

HRASTİC: HIRVATİSTAN GÜNEYDOĞU AVRUPA BÖLGESİNİ TERK ETMEDİ

Hırvatistan'ın Ankara Büyükelçisi Drazen Hrastic de konuşmasında, “Hırvatistan AB üyesi oldu. Hırvatistan AB’ye katıldı. Ancak Güneydoğu Avrupa bölgesini terk etmedi. Aksine AB’ye ek değerlerimiz ile birlikte bölge ülkeleri ile birlikte ülkeleriyle köprü görevi görecektir.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar