‘A4 kağıdı davası’ Meclis'e taşındı

Şanlıurfa’da polis ile avukatlar arasında yaşanan bir olay mahkemelik oldu. Avukat dilekçe yazmak için karakoldan aldığı A4 kâğıdını çalmakla suçlanıyor. Avukatın polisten, polisin ise avukattan şikâyetçi olduğu dava, Meclis gündemine...

Google Haberlere Abone ol
‘A4 kağıdı davası’ Meclis'e taşındı

Şanlıurfa’da polis ile avukatlar arasında yaşanan bir olay mahkemelik oldu. Avukat dilekçe yazmak için karakoldan aldığı A4 kâğıdını çalmakla suçlanıyor. Avukatın polisten, polisin ise avukattan şikâyetçi olduğu dava, Meclis gündemine de taşındı. Konunun aydınlatılması için BDP’li milletvekili İbrahim Binici, İçişleri Bakanı'nın cevaplaması için Meclis'e soru önergesi sundu. Binici, Bakan Ala’nın cevaplaması için 8 soru yöneltti. Sorulardan en dikkat çekeni ise "Çalındığı' iddia edilen A4 kâğıdının değerinin belirlenmesi için bilirkişi tayini yapılmış mıdır? Yapılmış ise bilirkişiye ödenen veya ödenecek ücret ne kadardır?” şeklindeki soru oldu.

Şanlıurfa’da fıkraları aratmayan bir dava Meclis'e taşındı. Söz konusu olay şubat ayında yaşandı. İddiaya göre Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde polis, PKK terör örgütü sempatizanı bir gruba operasyon düzenledi. Şüpheliler ilçe çarşı polis merkezine götürüldü. Baro şüpheliler için bir avukat görevlendirdi. İddiaya göre polis avukata zorluk çıkarınca ilçe baro temsilcisi Avukat Emin Baran olaya müdahale etti. Karakola giden Baran polislerle tartıştı. Sözlü atışmalar sonucunda Avukat Emin Baran, görevli polis memurlarının hakaretlerine maruz kaldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunmak istedi. Tutanak yazmak üzere karakolda bulunan bir A4 kağıdını alan Avukat Baran, kendi kalemini kullanarak yazdığı dilekçe ile polis hakkında suç duyurusunda bulundu.

Alınan bilgilere göre daha sonra Başkomiser Cengizhan Z. isimli polis avukat hakkında fezleke hazırlayarak suç duyurusunda bulundu. A4 kağıdını izinsiz aldığı gerekçesi ile hırsızlıkla suçlanan avukat hakkında hazırlanan fezlekede şu ifadelere yer verildi: “Av. Emin Baran hiçbir görevliden talep etmeden kamu hizmetinde kullanılan A4 kâğıtların bulunduğu bölümden 1 adet A4 kâğıdı alarak cebinden çıkardığı kalemle yazmak suretiyle kamuya ait malı şahsi işinde kullanmış ve bu suretle kamuyu zarara uğratmıştır. Değeri her ne kadar düşük gözükse de devlet malının, kamu malını zarara uğratmıştır. Bu nedenle Av. Emin Baran hakkında resmi kurumdan hırsızlık yapmaktan ve kamuyu zarara uğratmaktan dava açılması kamu adına talep olunur.”

AÇILAN DAVA İÇİN 100 SAYFA A4 KÂĞIDI KULLANILDI

Öte yandan karşılıklı açılan davalar, fezleke ve bilirkişi raporu için 180 sayfa A4 kâğıdının kullanıldığı öğrenildi. Olayı aydınlatmak ve A4 kâğıdının fiyatını belirlemek için bilirkişi heyeti görevlendirildi. Soruşturmayı abes bulan Avukat Emin Baran, "kağıt için kesilen onlarca ağaca yazık" diyerek uzayan soruşturmaya tepki gösterdi. Baran, "Fezleke savcılıkta. Bunun üzerinde konuşuyor olmak bile abes. Çünkü soz konusu A4 kağıdı için şuana kadar 100 sayfalık bir kağıt harcaması oldu. bu soruşturma devam ederse binlerce sayfayı bulacak. Bu ülkenin kaynakları tüketiliyor. O kesilen ağaca yazık." dedi.

‘A4 KAĞIDI DAVASI’ MECLİSE TAŞINDI

Dava Şanlıurfa adliyesinde devam ederken konu Meclis gündemine taşındı. Barış ve Demokrasi Partisi Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici yazılı cevaplaması üzere İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya 8 soru yöneltti.

Bakan Ala’ya "Av. Emin Baran tarafından çalındığı iddia edilen A4 kâğıdının değerinin belirlenmesi için bilirkişi tayini yapılmış mıdır? Yapılmış ise bilirkişiye ödenen veya ödenecek ücret ne kadardır?” diye soran Binici, ayrıca bu dava için toplam kullanılan A4 kâğıdı sayısının da bildirilmesini istedi.

A4 kâğıdının çalındığı sırada karakolda bulunan polis sayısını da soran Binici, “Olay esnasında Çarşı Polis Karakolunda bulunan polis memurları tarafından A4 kâğıdı hırsızlığı fiilini işlediği iddia edilen Av. Emin Baran’a karşı herhangi bir müdahalede bulunulmuş mudur?” diye soru yöneltti. Fezlekenin neden 3,5 ay sonra hazırlandığını soran Binici, Bakan Ala’ya polislerin görevini ihmal edip etmediğini ve bu polisler için herhangi adli ve idari soruşturmanın açılıp açılmayacağını da sordu. CİHAN

Yorumlar