95 yaşında unutkanlık probleminden kurtuldu

Antalya’da yaşayan 95 yaşındaki Nuri Bilginer’in unutkanlık problemleri, gerçekleştirilen ameliyatla giderildi.

Google Haberlere Abone ol
95 yaşında unutkanlık probleminden kurtuldu

Antalya’da yaşayan 95 yaşındaki Nuri Bilginer’in unutkanlık problemleri, gerçekleştirilen ameliyatla giderildi.

Antalya’nın Kaş ilçesinin Sütleğen köyünde yaşayan Nuri Bilginer (95), yaşadığı evin odalarını karıştırmaya başlayıp unutkanlık problemleri ile karşı karşıya kalınca, Bilginer’in çocukları Memorial Antalya Hastanesi’ne başvurdu. Burada yapılan tahliller sonucu şah damarında önemli ölçüde darlık ve yapılan anjiyografisinde de kalp damarında tıkanıklık tespit edilen Bilginer’in şah damarı lokal anestezi altında açıldı, kalbindeki tıkalı olan damara da stent takıldı.

Memorial Antalya Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü’nden Op. Dr. Mustafa Kar, Nuri Bilginer’in baş dönmesi şikayeti ve unutkanlık sorunuyla hastaneye başvurduğunu söyledi. Yapılan tetkiklerinde beyne giden şah damarında ciddi darlık tespit ettiklerini dile getiren Kar, “Şah damarındaki bu tür darlıklar baş dönmesi şikayetlerine neden olabildiği gibi; kekemelik, geçici unutkanlık ve bayılma nöbetlerine de yol açabilmektedir.” dedi.

İLERİ YAŞ HASTALARDA LOKAL ANESTEZİ İLE AMELİYAT

Nuri Bilginer’in sağ şah damarındaki tıkanıklığın, hastanın yaşı nedeniyle lokal anestezi altında temizlendiğini belirten Op. Dr. Kar, damar içerisinde oluşmuş damar sertliğini meydana getiren plakları temizlediklerini, hastanın 10 gün sonra kontrole geldiğinde şikayetlerinin azaldığını açıkladı.

    95 yaşında olması nedeniyle hastanın damar sertliğinin sadece bir damarda değil vücuttaki diğer damarlarda da görülme ihtimali üzerinde duran Uz. Dr. Gürhan Günay da, Bilginer’e koroner anjiyografi yaptı. Anjiyo sonucuna göre kalbindeki bir damarında tıkanıklık tespit edilen Nuri Bilginer’in damarına stent yerleştirildi. Böylelikle Bilginer için kalp ve damar sağlığı açısından tüm riskler ortadan kaldırıldı.

    8 çocuğu, 22 torunu ve 30 torununun çocuğu ve 1 torununun torunu bulunan Nuri Bilginer uzun yaşamın sırrını çocukluğundan itibaren 90 yaşına kadar aktif olarak arıcılık yapmasına bağladı. ‘Balımı kendim ürettim kendim yedim’ diyen Bilginer, büyükbaş hayvancılıkla da uğraştığından taze tereyağı, yoğurt ve süt ile beslendiği bir ömür geçirdiğini ifade etti. Doğduğu günden bu yana yaşadığı kötün bin 350 rakımlı bir köy olduğunu belirten Bilginer, bu hava ve suyun da sağlıklı ve uzun ömrünün nedeni olduğunu aktardı. Bilginer, daha uzun yıllar çocukları ve torunlarıyla sağlıklı bir hayat yaşamaya devam etmek istediğini söyledi. CİHAN

Yorumlar