90 yıl önce yaptırılan Yunuseli Kanalı, ıslah ediliyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalarla, Nilüfer Çayı’nın bir kolu olan ve yaklaşık 90 yıl önce sel baskınlarının önlenmesi amacıyla yapılan Yunuseli Kanalı ıslah ediliyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı...

Google Haberlere Abone ol
90 yıl önce yaptırılan Yunuseli Kanalı, ıslah ediliyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalarla, Nilüfer Çayı’nın bir kolu olan ve yaklaşık 90 yıl önce sel baskınlarının önlenmesi amacıyla yapılan Yunuseli Kanalı ıslah ediliyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 5 kilometreyi kapsayan çalışmanın 3 kilometrelik bölümünün tamamlandığını belirterek havaalanı tarafındaki yol kotlarının aynı seviyeye indirileceğini, yapılacak yürüyüş yolları ile Yunuseli Kanalı’nın bölgeye prestij katacağını söyledi.

    Gökdere ve Hacıvat Deresi’ndeki ıslah ve çevre düzenleme çalışmaları hızla devam ederken, Nilüfer Çayı’nın bir kolu olan ve 1925- 1926 yıllarında ovada yaşanan olası sel baskınlarının önüne geçmek için yaptırılan Yunuseli Kanalı’ndaki ıslah ve çevre düzenleme çalışmalarının önemli bir kısmı tamamlandı. Toplam 5 kilometrelik alanda yapılacak çalışmanın 3 kilometrelik bölümünde dere yan duvarlarının yapımı tamamlanırken, 20 metre genişlik ve 3,5 metre yüksekliğe ulaşan dere kesiti sayesinde olası sel baskınlarının da tamamen önüne gezilmiş oldu.

    Beraberindeki Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar ile birlikte Yunuseli Kanalı’nda devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çalışmalar hakkında BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı’dan bilgi aldı. Kenti dikine geçen Gökdere ve Hacivat derelerinde olduğu gibi Nilüfer Çayı’nın bir kolu olan ve olası sel baskınlarının önüne geçmek amacıyla yapılan Yunuseli Kanalı’nda ıslah ve rekreasyon çalışmasının devam ettiğini belirten Başkan Altepe, yaya yolları, peyzaj düzenlemeleri ve hemen yandaki karayolu kotlarının düzenlemesiyle projenin bölgenin çehresini tamamen değiştireceğini vurguladı.

    

    Çalışmalar kapsamında kanalın havaalanı tarafındaki yol kotlarının aynı seviyeye indirileceğini ve böylelikle önemli bir ana arterin ortaya çıkacağını ifade eden Başkan Altepe, "Böylelikle 30 metrelik yolun çevre yolu bağlantısının sağlanacağı önemli bir ana arter kazanmış olacağız. Bunun yanında kanal etrafına yapılacak yürüyüş yolları, ağaçlandırma ve peyzaj çalışmaları ile Yunuseli bölgesi ayrıcalıklı bir yaşam alanına kavuşmuş olacak." dedi. CİHAN

Yorumlar