9 yıldır süren kan davasını Vali Ahmet Aydın çözdü

Siirt Pervari ilçesine bağlı Yapraktepe köyünde yaklaşık 9 yıldan beri devam eden kan davası, barışla sonuçlandı.

Google Haberlere Abone ol
9 yıldır süren kan davasını Vali Ahmet Aydın çözdü

Siirt Pervari ilçesine bağlı Yapraktepe köyünde yaklaşık 9 yıldan beri devam eden kan davası, barışla sonuçlandı. Kan davasının çözülmesinde
Siirt Valisi Ahmet Aydın ve Pervari’de kanaat önderi Hamdullah Özcan önemli rol oynadı.

Temmuz 2005 yılında, Yapraktepe köyünde Kartal, Özay ve İlter aileleri arasında muhtarlık seçimleri sonrasında çıkan kavgada, 3 kişi yaşamını yitirmiş, çıkan kavgada Mehmet Ali Kartal, Abdulgaffar Kartal ve Leyla Özay yaşamını yitirmişti. O günden bu yana devam eden ve yaklaşık 63 ailenin köyden göç etmesine neden olan kan davası, yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlanması neticesinde barışla bitti.
Yapraktepe köyünde yapılan 'barış' törenine; Vali Ahmet Aydın, 3.Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Pervari Kaymakamı Murat Kahraman, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, İl jandarma Komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu, Siirt Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Sami Ekim, İl Müftüsü Faruk Arvas, Kanaat Önderi Hamdullah Özcan, Düğüncüler, Doğan, Belenoluk, Söğütönü, Kışlacık ve diğer civar köylerden çok sayıda vatandaş katıldı.
Siirt Valisi Ahmet Aydın burada yaptığı konuşmada, "Barışınıza, kardeşliğinize şahitlik yapmak için buradayız.9 yıldan beri devam eden ve yaklaşık 63 ailenin mağduriyetine neden olan kan davasının bugün barışla sonuçlanmasında büyük bir özveri gösteren Kartal, Özay ve İlter ailelerimize teşekkür ediyorum. Pervari İlçemizde Kanaat önder Hamdullah Özcan ile birlikte bir yıllık çalışmanın sonucunda ailelerimizi bir araya getirdik. Ailelerimiz büyük bir metanet gösterdiler. Kendilerini kutluyorum.” dedi.
Peygamber Efendimiz'in (sav), "Yerdekilere merhamet edin ki, göktekiler de size merhamet etsin" sözünü anımsatan Vali Aydın,”Barışın ve kardeşliğin tesisi için, birliğe beraberliğe ve hoşgörüye her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır. Kan davası sonucu; 2005 yılından beri 63 aile, yaklaşık 450 kişi, ülkemizin değişik illerine göç etmek zorunda kalmış ve büyük bir mağduriyet yaşıyorlardı. Sağlanan sulhla birlikte bu mağduriyet ortadan kalktı. Vatandaşlarımız doğup büyüdükleri köylerine tekrar kavuşacaklar. Bu anlamlı sulhun ailelerimiz arasında kalıcı olmasını yüce Allah'tan temenni eder, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Kanaat Önderi Hamdullah Özcan’da yaptığı konuşmada; "Bir yıldan beri Sayın Valimizin büyük destekleri ile barış için çalışmalara başladık. Yaptığımız çalışmalar sağduyu ve sulhla sonuçlandı. İnsanları bağışlamayanı Allah’ü Teala da bağışlamaz. Allah rızası için affetmek, toplumun huzur ve sükunu için affetmek, çok hayırlı ve faziletlidir. Barışın kalıcı olmasını Yüce Allahtan temenni ediyorum. Destek veren, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Daha sonra İl Müftüsü Faruk Arvas tarafından dua okundu.
Duaların okunması ve konuşmaların yapılmasının ardından, her üç aileye mensup kişiler birbirlerini kucaklayarak, kan davasını barış ile sonuçlandırdı.
Daha sonra taraflar köy meydanında hep birlikte barış yemeği yedi.

Barış yemeğinin ardından vatandaşlarla sohbet ederek, sorunlarını dinleyen Vali Aydın, Doğan istikametindeki 13 köyün içinde yer aldığı, köy gurup yolunun, yeniden değerlendirilerek, KÖYDES kapsamında yatırım programına alınacağını söyledi.
Köy içindeki çocuklarla da sohbet eden, Vali Aydın daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Siirt’te döndü.
CİHAN

Yorumlar