9 Yıl Önce Ölen Kadına 25 Bin TL Vergi Borcu Çıktı

Zonguldak'ta ikamet eden Şaban Karakuş, annesinin olmayan kamyonu için 2 senelik 25 bin 824 TL vergi borcu çıkınca şaşırdı. Anne 2006 yılında hayatını kaybetmişti.

Google Haberlere Abone ol
9 Yıl Önce Ölen Kadına 25 Bin TL Vergi Borcu Çıktı

Zonguldak'ın Kdz. Ereğli ilçesi Dağlıca köyünde ikamet eden Şaban Karakuş, annesinin olmayan kamyonu için 2 senelik 25 bin 824 TL vergi borcu çıkınca şaşırdı. Hatanın ad benzerliğinden kaynaklandığı ve sorunun giderildiği öğrenildi.

2006'DA HAYATINI KAYBETTİ, BORÇ OĞLUNA ÇIKTI

Fatma Karakuş adına 1984 yılında tahsil edilen kamyonun 1987 yılında satışı gerçekleşti. 1987 yılından bu vakte kadar biriken borç ad benzerliği itibarıyla 2006 yılında hayatını kaybeden Emine Karakuş'un oğlu Şaban Karakuş'a çıktı.

'İSİM BENZERLİĞİ ÇIKTI'

Şaban Karakuş, 'Dağlıca köyünde yaşıyorum. Muhtar aradı vergi dairesinden kağıt geldiğini söyledi. Ereğli merkezde ben de kağıdı aldım. Baktım 67 DE 454 plakalı vasıtaya vergi borcu çıkmış bizde böyle bir vasıta yok. 2 senelik vergi borcu geldi. Ereğli Vergi Dairesi'ne gittim. Emniyete gitmemi söylediler. Daha sonra Zonguldak Vergi Dairesi'ne gitmemi söylediler. Dün sabah vergi dairesine geldim. Bana 25 bin TL borcun mevcut dediler. 1984 yılında tahsil edilmiş 1987'de satılmış. Bizim böyle bir arabamız yok. Tekrar emniyete gittim senin annen otomobil almış satmış gözüküyor. En son tapuya gittim. Alışlarını ve satışlarını çıkarttık. Burada baba adları tıpkı anne adları farklı, vergi dairesi hüviyet bilgilerini karıştırmış, emniyette hüviyet bilgilerini düzelttik. Tekrar vergi dairesine gidip bu hali düzelttireceğim' dedi.

'BİZ KÖYDE ÖKÜZ ARABASI KULLANIYORUZ'

Vergi dairesinden gelen borçla şok olduklarını anlatım eden Şaban Karakuş, 'İlk başta gerçekten bu borç bizim diye düşündüm lakin bizim arabamız nereden olsun. Bir de biz köyde öküz arabası kullanıyoruz ne kamyonu' biçiminde konuştu. Öte yandan, hatanın ad benzerliğinden kaynaklandığı ve sorunun giderildiği öğrenildi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar