9. Ulusal Temiz Enerji Sempozyumu başladı

TÜBİTAK desteğiyle Selçuk Üniversitesi ve Su Vakfı tarafından düzenlenen '9. Ulusal Temiz Enerji Sempozyumu' başladı.

Google Haberlere Abone ol
9. Ulusal Temiz Enerji Sempozyumu başladı

TÜBİTAK desteğiyle Selçuk Üniversitesi ve Su Vakfı tarafından düzenlenen '9. Ulusal Temiz Enerji Sempozyumu' başladı. Selçuk Üniversitesi’nin ev sahipliğindeki sempozyumda rüzgar, güneş ve hidrojen enerjisi, biyo yakıtlar, elektrikli taşıtlar, sürdürülebilir enerji-çevre ilişkisi, iklim değişikliği-enerji ilişkisi olmak üzere enerji üzerine 15 konu başlığı altında alanında uzman ve deneyimli akademisyenlerce bildiriler sunulacak.

    Süleyman Demirel Kültür Merkezi 30 Ağustos Salonu’nda gerçekleştirilen sempozyuma Konya Valisi Muammer Erol, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şahin, Sempozyum Onursal Başkanı İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekai Şen, öğretim üyeleri, firma temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

    Sempozyumun açılış konuşmasında konuşan Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Türkiye’de ve dünyadaki enerji kaynaklarının verimli ve sağlıklı kullanımının tartışılacağı sempozyumun Selçuk Üniversitesi’nde yapılmasının anlamlı olduğunu söyledi. Açılış konuşmalarının ardından Rektör Prof. Dr. Gökbel, Konya Valisi Muammer Erol’a sempozyuma katılımlarından dolayı plaket takdim etti.

    100’ÜN ÜZERİNDE BİLDİRİ SUNULACAK

    Birincisi 1993 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve 20. yılında Selçuk Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen '9.Ulusal Temiz Enerji Sempozyumu'nda 3 gün boyunca 100’ün üzerinde bildiri sunulacak. Sempozyumda rüzgar, güneş ve hidrojen enerjisi, sürdürülebilir enerji-çevre ilişkisi, biyo yakıtlar, elektrikli taşıtlar, iklim değişikliği-enerji ilişkisi olmak üzere enerji üzerine 15 konu oturumlarda katılımcılara anlatılacak.

    Yurt içi ve yurt dışından birçok bilim insanının katıldığı sempozyumda gerçekleştirilen oturumlara alanında uzman ve deneyimli akademisyenlerin yanı sıra bu yıl ilk kez lise ve üniversite öğrencileri de bildiri sunacak ve böylelikle konu genç nesillere aktarılmaya çalışılacak. Küreselleşmeyle birlikte tüm dünyada artış göstermeye başlayan enerji ihtiyacına çözüm üretmek ve ülkelerin temiz enerji kaynaklarına geçmelerinin gereklilikleri bilimsel ortamda tartışılacak.
    
    Sempozyum 28 Aralık 2013 tarihine kadar devam edecek. CİHAN

Yorumlar