9 ülkeden 26 öğretmen Ereğli'de buluştu

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Kayabaşı Alemdar Ortaokulu'nun da içinde bulunduğu Comenius Okul Ortaklıkları Projesi kapsamında 8 yabancı ülkeden 26 öğretmen ilçeye geldi.

Google Haberlere Abone ol
9 ülkeden 26 öğretmen Ereğli'de buluştu

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Kayabaşı Alemdar Ortaokulu'nun da içinde bulunduğu Comenius Okul Ortaklıkları Projesi kapsamında 8 yabancı ülkeden 26 öğretmen ilçeye geldi.

Türkiye'yi temsilen Kayabaşı Alemdar Ortaokulu'nun da içinde bulunduğu Romanya, Bulgaristan, Portekiz, İspanya, İtalya, Macaristan, Polonya ve Yunanistan'dan oluşan 9 ülke okullarının ortaklaşa gerçekleştirdiği Comenius Okul Ortaklıkları Projesi toplantısı Kayabaşı İlköğretim Okulu'nda yapıldı. Projenin temelini oluşturan 'Atık Malzemelerin Değerlendirilerek Geri Dönüşümünün Sağlanması’ konusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulunan öğretmenler, okulda çeşitli oyunlara da eşlik etti. Aralarında kaşık üzerinde ağızda yumurta taşıma yarışmasına da katılan öğretmenler adeta çocuklar gibi eğlendi. Kayabaşı İlköğretim Okulu öğrencilerinin, geri dönüşümü sağlayan ürünlere yönelik resim ve eserlerinin yer aldığı sergiyi inceleyen konuk öğretmenler, 3 gün süreyle ilçede olacak.

Kayabaşı İlköğretim Okulu Proje Koordinatörü İngilizce öğretmeni Yasemin Kurubacak, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, projede yer alarak Karadeniz Ereğli’yi temsil etmekten büyük gurur duyduklarını belirtti. Kurubacak atık pil, kapak ve kağıt toplama çalışmaları yaptıklarını anlatarak, "Projemiz atık materyallerin değerlendirilip kullanılabilir bir şeylere dönüştürülmesini amaçlıyor. 9 Avrupa ülkesi olarak bu proje kapsamında ortaklaşa çalışıyoruz. Şu ana kadar ilçe çapında yarışmalar, sosyal sorumluluk projesi olarak fidan dikme ve yaşlıları ziyaret etme etkinliklerinde bulunduk. Ayrıca diğer ülkelerle de çalışmalar yaptık." dedi.

Projenin genel koordinatörü Polonyalı Anna Wencwel, proje kapsamında ilçede çok güzel vakit geçirdiklerini ve güzel etkinliklere imza attıklarını, turistik yapılan gezileri de çok beğendiklerini ifade etti. CİHAN

Yorumlar