9 terörist, 2 bomba yüklü araç imha edildi

Çok sayıda silah, mühimmat, patlayıcı madde ve yaşam malzemesinin de ele geçirildiği operasyonlarda, bomba yüklü 2 aracın imha edildiği bildirildi

Google Haberlere Abone ol
9 terörist, 2 bomba yüklü araç imha edildi
Şırnak'ta, Şehit Piyade Üsteğmen Orhan Ünsal operasyonu kapsamında 9 terörist etkisiz hale getirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, bölücü terör örgütünün yurt içindeki ana üslenme yerlerinden biri kabul edilen Faraşin-Beytüşşebap arasında yürütülen operasyonda, İncebel dağında uyku tulumu içerisindeki 2 teröristten biri insansız hava aracıyla vurularak etkisiz hale getirildi.

Yaralanan diğer teröristin sürünerek mağaraya girdiği, akibetinin bilinmediği belirtildi.

Vurulan teröristlere yaklaşık 300 metre uzakta, 6 kişilik başka bir terörist grubu insansız hava aracınca tespit edildi. Ateş altına alınan gruptan 5 terörist etkisiz hale getirildi.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi kırsalında tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu teröristlerden birinin de insansın hava aracı tarafından vurularak etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

ARAMA FAALİYETİ SIRASINDA ÇATIŞMA ÇIKTI

Şırnak Jandarma Sınır Tümen Komutanlığına bağlı birliklerce yapılan arama tarama faaliyetleri sırasında çıkan çatışmada da 2 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi.

Teröristlerle 2 kalaşnikof piyade tüfeği, 10 dolu şarjör, 4 el bombası, 2 sırt çantası, bir akü, bir güneş paneli, bir bixi mühimmatı, 197 boş bixi mühimmatı kovanı, 4 kalaşnikof mühimmatı, 17 m-16 kovanı, 5 kilogram kubar esrar, bir askeri uyku tulumu, bir telsiz ve bol miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

BOMBA YÜKLÜ ARAÇLAR

Şırnak Jandarma Özel Harekat Taburu Komutanlığına bağlı birlikler, Aşağı Erdemli Mahallesi'nde bölücü terör örgütünün sözde şehitliğinde tuzaklanmış bomba yüklü 2 aracı tespit etti.

Araçlarla terör örgütüne ait sözde şehitlikteki yapılar, güvenlik güçlerince imha edildi.

Operasyon kapsamında 24 araç ile 177 kişi sorgulandı, 5 kişi gözaltına alındı.

Operasyon bölgesinde bulunan ve şüpheli görülen ev ve eklentiler ile çadırlarda, Beytüşşebap Cumhuriyet Başsavcılığından alınan arama kararıyla yapılan aramada, terör örgütüne ait çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi.
 

Yorumlar