9 milyona mal olan öğretmenevinin bahçesine umumi tuvalet yapılmasına tepki

AK Partili Muş Belediyesi'nin, 9 milyona mal olan 5 yıldızlı otel konforundaki Muş Öğretmenevi’nin bahçesine umumi tuvalet yapması hem eğitim camiasının hem de siyasetçilerin tepkisine neden oldu.30 Mart’taki yerel seçimlerde AK Parti'den...

Google Haberlere Abone ol
9 milyona mal olan öğretmenevinin bahçesine umumi tuvalet yapılmasına tepki

AK Partili Muş Belediyesi'nin, 9 milyona mal olan 5 yıldızlı otel konforundaki Muş Öğretmenevi’nin bahçesine umumi tuvalet yapması hem eğitim camiasının hem de siyasetçilerin tepkisine neden oldu.

30 Mart’taki yerel seçimlerde AK Parti'den Muş Belediye Başkanı seçilen Feyat Asya, şehrin en önemli problemleri arasında yer alan tuvalet sorununa el attı. Ancak belediyenin umumi tuvalet için şehrin en gösterişli binası olan ve henüz tamamlanan öğretmenevinin bahçesini seçmesi hem şaşırttı hem de tepkilerin belediyenin üzerine yoğunlaşmasına neden oldu.

"BELEDİYENİN ÖĞRETMENE VE EĞİTİME BAKIŞI…”

Muş Öğretmenevi'ne 9 milyon liraya yakın para harcandığını vurgulayan Türk Eğitim Şube Başkanı Ümit Çolak, devlet büyüklerinin kalabileceği odalardan tutun da suit odaların dahi yer aldığı, 5 yıldızlı otel konforuna sahip bir öğretmen evi inşa edildiğini belirterek, "Böyle bir binanın bahçesine 15–16 odalı bir tuvalet yapıyorsunuz. Hem de öğretmenevi müdürünün onayını, fikrini dahi almadan. Böyle bir şey ancak herhalde sadece bizim ülkemizde olur." dedi.

"AKP'Lİ BELEDİYE OLMASA YAPTIRIR MIYDINIZ?"

Şube Başkanı Çolak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin görevde daha uzun süre kalma adına öğretmenevinin bahçesine tuvalet yapılmasın göz yumduğunu iddia ederek şunları ifade etti: "Milli Eğitim yetkilileri her fırsatta ilimizin eğitim – öğretimdeki başarısını artırmak için şunları yaptık, bunları yaptık dediklerine şahit oluyoruz. Sizlerin eğitimciye dolayısıyla öğretmene verdiğiniz değer işte bu kadar. Öğretmenevinin bahçesine dinlenilebilecek bir yer ya da lokanta yapmak yerine, sizler; oturduğunuz koltuklarda daha uzun süre kalabilmek için bu tuvaletin yapılmasına göz yumarak öğretmenlere yapılan bu hakarete ortak oluyorsunuz. İşin enteresan kısmı, bu yetkililerinin de çoğunluğunun öğretmen olması bizleri şaşırtıyor. Ama iktidar belediyesinin dediği olsun da, gerisi önemli değil. Çok merak ediyorum. Acaba Muş Belediye Başkanı, AKP’nin dışında bir partiden seçilmiş olsaydı İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün öğretmenevinin bahçesine bir tuvalet yapılmasına karşı tavrı ne olurdu? Yetkililerin bir eğitimciye yakışır şekilde yaptıkları hatadan geri dönmelerini bekliyoruz.”

Muş Belediyesi'nde 2 dönem belediye başkanlığı yapan Necmettin Dede ise sorularımızı cevapsız bırakarak, ‘Büyüklerimiz daha iyi bilirler’ demekle yetindi.

‘DAHA FARKLI BİR YER SEÇİLEBİLİRDİ’

Cumhuriyet Halk Partisi Muş İl Başkanı İsmail Adanur ise, “Öğretmen evimiz yapılırken ilimiz valisinin bir açıklaması vardı. Burada başbakanlar ve cumhurbaşkanları ağırlanacaktı. Hatta onlar için kral odaları bile yapıldı. Şimdi herhalde burada bu kokudan dolayı kimse burada kalmaz. Bu güzelim binaya yazık olacak. İlimizin umumi WC’ye ihtiyacı var. Fakat yer için buranın seçilmesi yanlış. Karşı tarafta belediyeye ait boş bir arazi var. Orada hem umumi WC hemde mescit ve park yapılabilirdi. Bu şekilde şehrin görünümü daha güzel olurdu ve insanların ihtiyaçları giderilirdi” şeklinde konuştu.

“SAYIN BAŞKAN ORAYA TUVALET YAPILMAZ”

Muş'ta görev yapan öğretmenlerde belediyenin çalışmasına tepki göstererek, "Bizler öğretmen evinin bahçesinde böyle bir şeyin yapılmasına karşıyız. Kaldı ki, Belediyemiz bunu alelacele yapmaya çalışıyor. Kimseden görüş alınmadan resmi yazışmalar yapılmadan burada umumi WC yapılması yanlış. Bu WC yarın öbür gün burada kötü kokuların yayılmasına sebep olacak.” şeklinde görüş belirtti.

CİHAN

Yorumlar