9 kişinin öldüğü yangında başhekim ve görüntüleme merkezi sahibine para cezası

Bursa'da, 26 Mayıs 2009'da Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde özel şirketin işlediği görüntülü merkezinde bilgisayar kablolarından çıkan ve yoğun bakımdaki 9 hastanın ölümüyle sonuçlanan yangınla ilgili açılan davada karar çıktı.

Google Haberlere Abone ol
9 kişinin öldüğü yangında başhekim ve görüntüleme merkezi sahibine para cezası

Bursa'da, 26 Mayıs 2009'da Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde özel şirketin işlediği görüntülü merkezinde bilgisayar kablolarından çıkan ve yoğun bakımdaki 9 hastanın ölümüyle sonuçlanan yangınla ilgili açılan davada karar çıktı. Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi, dönemin başhekimi Osman Naci Çelik ile görüntüleme merkezinin sahibi Uzman Dr. Erol Kılıç'ı, 'Taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek' suçundan 4 yıl 2'şer ay hapis cezasına mahkum etti. Mahkeme, dönemin başhekimi Osman Naci Çelik'in cezasını 45 bin 600 liraya, görüntüleme merkezinin sahibi Erol Kılıç'ın cezasını ise 91 bin 200 liraya çevirdi. Dava kapsamında yargılanan diğer 4 sanık ise beraat etti.

Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 26 Mayıs 2009'da 2. bodrum katında elektrik kablolarının yanmasıyla oluşan duman, en üst kattaki genel cerrahi, kardiyoloji ve yeni doğan yoğun bakımlarına dolmuş, dumandan nefes alamaz hale gelen yoğun bakım hastaları itfaiye ve hastane personelinin müdahaleleriyle tahliye edilmişti. Olayda; 9 kişi, yaşam destek ünitelerinin tam çalıştırılamaması ve yoğun dumandan etkilenerek hayatını kaybetmişti. Yangının ardından cumhuriyet savcısının soruşturmasının tamamlanmasıyla hastane eski müdür yardımcısı Mehmet Genç, eski teknik işlerden sorumlu müdür yardımcısı Yakup Güler ve elektrik elektronik mühendisi Süleyman Karapınar, özel görüntüleme merkezinin sahibi Dr. Erol Kılıç, hastanenin eski başhekimi Osman Naci Çelik ile eski hastane müdürü Salim Özdağ hakkında Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Taksirle yangına ve birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek' suçundan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istemiyle dava açıldı.

Davanın bugün yapılan karar duruşmasına dönemin hastane başhekimi Osman Naci Çelik, Elektrik Mühendisi Süleyman Karapınar, Hastane Müdürü Salim Özdağ ve Müdür Yardımcısı Mehmet Genç katıldı. Mahkeme son savınmasını yapan Osman Naci Çelik, olayda kusuru bulunmadığını belirterek, beraatini talep etti. Elektrik Mühendisi Süleyman Karapınar, yangının trafo binasıyla ilgisi bulunmadığını öne sürdü. Verilen kısa aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, dönemin başhekimi Osman Naci Çelik ve görüntüleme merkezini işleten şirketin sahibi Erol Kılıç hakkında 'Taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek' suçundan 5 yıl hapis cezası verdi. Sanıkların duruşmalardaki iyi halini göz önünde bulunduran mahkeme cezayı 4 yıl 2'şer aya indirdi. İki sanığa verilen cezayı paraya çeviren heyet, Osman Naci Çelik'in cezasını 45 bin 600 lira, Erol Kılıç'ın ise 91 bin 200 lira ödemesine karar verdi. CİHAN

Yorumlar