9 işçinin işten çıkarılması protesto edildi

Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi’nde taşeron olarak çalışan 9 işçinin iş akdine son verilmesi Kamu Şirketleri Personeli Derneği’nce(KAŞİP) protesto edildi. ‘Karton yasalar bizi koruyamaz” diyen işçiler yeni düzenleme istedi....

Google Haberlere Abone ol
9 işçinin işten çıkarılması protesto edildi

Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi’nde taşeron olarak çalışan 9 işçinin iş akdine son verilmesi Kamu Şirketleri Personeli Derneği’nce(KAŞİP) protesto edildi. ‘Karton yasalar bizi koruyamaz” diyen işçiler yeni düzenleme istedi.

Balıklıgöl Devlet Hastanesi bünyesinde taşeron işçi olarak çalışan 9 personelin, bir süre önce iş akdine son verildi. Bu durum taşeron işçilerin derneği tarafından tepki ile kınandı. Dernek, hastahane bahçesinde eylem yaptı. Yaklaşık 50 taşeron işçinin katıldığı eylemde işten çıkarılan arkadaşlarının yeniden işe alınması talep edildi.

Protestoda açıklama yapan KAŞİP Derneği Başkanı Hakan Aydın, hükümetin taşeronlarla ilgili yeni bir düzenlemenin yapılmasını istedi. Taşeron yasasının 3 yıldır meclisten geçememesine tepki gösteren Aydın, “Asgari ücrete tabi tutulmamız halde ağa-maraba ilişkilerine maruz kalmamız sizin vicdanınıza sığıyor mu? Bizimle ilgili çıkması gereken yasa 3 yıldır TBMM'de daha çıkmadı. Biz kesinlikle 'Karton yasa istemiyoruz' bize yapılacak olan yasalar 'çelik' gibi yasalar olmalıdır. Karton yasalar bizi koruyamaz. Bugün bu hastanede 9 kişi işten çıkartıldı. Herhangi bir dayanağı olmadan bu işçi kardeşlerimizin işine son verildi. Birinin akrabası diye işlerine son verildi. Kadrolu işçiyi bu kadar kolay işten çıkartabiliyor musunuz? Sadece taşeron işçilerin üzerinde bir zulüm, baskı vardır." diyerek keyfi uygulamalara tepki gösterdi.

İşçiler daha sonra slogan atarak dağıldı. CİHAN

Yorumlar