9 İngiliz Tıp Öğrencisi Gönüllü Doktor Olmak İçin IŞİD'e Katıldı

İngiliz basını İngiliz 9 tıp öğrencisinin yasadışı yollardan Suriye'ye giderek IŞİD'in kontrolündeki hastanelerde çalıştıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
9 İngiliz Tıp Öğrencisi Gönüllü Doktor Olmak İçin IŞİD'e Katıldı

İngiliz Guardian gazetesi İngiliz 9 tıp öğrencisinin IŞİD'e katıldığını ve terör örgütünün kontrolündeki hastanelerde çalışmaya başladığını yazdı.

SINIRA GİDEREK ÇOCUKLARINI GERİ GETİRMEYE ÇALIŞTILAR

Pazar günleri yayınlanan Observer baskısında haberi manşete taşıyan gazete, öğrencilerin ailelerinin cumartesi günü Türkiye-Suriye sınırına giderek çocuklarını art getirmeye çalıştıklarını yazdı.

'AİLELER ÇOCUKLARININ BEYNİNİN YIKANDIĞINI DÜŞÜNÜYORLAR'

Habere göre, dört bayan ve beş baydan oluşan grup, geçtiğimiz hafta Suriye sınırına geçti. Ailelerle görüşen CHP Hatay mebus Mehmet Ali Ediboğlu, 'Aileler çocuklarının aldatıldığı ve beyinlerinin yıkandığını düşünüyorlar' diye konuştu.

SAVAŞMADIKLARI SÜRECE TUTUKLANMAYACAKLAR

İngiltere İçişleri Bakanlığı da yaptığı izahatda, doktorların savaşmadıklarını kanıtladıkları sürece İngiltere'ye geri geldiklerinde herhangi bir tutuklama ile karşı karşıya kalmayacaklarını söyledi.

'HEPSİ 20'Lİ YAŞLARDA VE SUDAN KÖKENLİ'

Ediboğlu'nun izahatlarını aktaran Guardian şunları yazdı: '20'li yaşlardaki gençler Sudan kökenli. Tümü İngiltere'de doğup büyümüş. Ancak eğitim almaları için Sudan'a gönderilmiş. 12 Mart'ta Sudan'dan İstanbul'a gelmişler, ertesi gün otobüsle sınıra gelmişler ve tüm bunları ailelerinden saklı yapmışlar.'

'AİLELERİ TÜRKİYE'YE GELDİ'

Kimlikleri Lena Maumoon Abdulqadir, Nada Sami Kader, Rowan Kamal Zine El Abidine, Tasneem Suleyman Huseyin, Ismail Hamadoun, Tamer Ahmed Ebu Sebah, Mohamed Osama Badri Mohammed, Hisham Mohammed Fadlallah ve Sami Ahmed Kadir şekilde açıklanan öğrencilerin aileleri Türkiye'ye gelerek çocuklarını art götürmeye çalışıyor.

'YARALI SURİYELİLERE YARDIM ETMEK İSTİYORUM'

Ailelerle telefonda görüşen Ediboğlu, Guardian'a Lena Abdulqadir'in kardeşine gönderdiği mesajında 'Yaralı Suriyelilere katkı etmek istediğini yazdığını' aktararak hem kendisinin hem de ailelerin gençlerin muhtemelen IŞİD kontrolündeki hastanelerde hekim şekilde çalıştıklarını hesap ettiklerini söyledi.

'TELEFONLA YERLERİNİ TESPİT ETMEK ÇOK ZOR DEĞİL'

Ediboğlu, gençlerin telefonlarını seyrederek nerede bulunduklarını belirleme etmenin fazla aşırı zor olmamasına rağmen Türkiye'deki istihbarat servisinin bu konu için fazla aşırı yavaş devinim ettiğini savunarak, hükümettten yeterli desteği görmediklerini fakat kendisinin gençleri aramaya devam edeceğini söyledi.

1500 AVRUPA VATANDAŞI SINIRDIŞI EDİLDİ

Gazete, Türkiye'nin bugüne kadar IŞİD'e katılmak için sınırı geçmeye çalışan 1500 Avrupa vatandaşını hudut dışı ettiğini aktardı. Guardian ayrıca, İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın konu meselesi için bilgisi olduklarını ve konuyla ilgilendiklerini ekledi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar