84 bin metrekare sazlık alan kurtarılarak park yapıldı

Muğla'nın Fethiye bulunan 84 bin metrekarelik sazlık alan yapılan düzenleme ile park haline getirildi.

Google Haberlere Abone ol
84 bin metrekare sazlık alan kurtarılarak park yapıldı

Muğla'nın Fethiye bulunan 84 bin metrekarelik sazlık alan yapılan düzenleme ile park haline getirildi. 3. Etap Sahil Bandı Projesi kapsamında bulunan park alanında uygulanacak çalışmanın peyzaj projesi, Kent Konseyi’nin görüşüne sundu.

Fethiye Belediyesi tarafından yürütülen 3. Etap Sahil Bandı projesinde sona yaklaşıldı. Bataklık ve sazlık alanların değerlendirilmesini amaçlayan ve kordon boyuna farklı bir görünüm kazandıran proje kapsamında 84 bin metrekarelik alan kurtarıldı. Sazlık alandan kurtarılan bu bölgeye geniş kapsamlı bir park projesi uygulanacak. Yeni projede çocuk oyun alanları, küçük anfi ve meydan alanı, kay kay pisti, yürüyüş parkurları, bisiklet yolları, yüzen platformlar, açık hava kütüphaneleri, kanallar, biyolojik göletlerin yanı sıra yeşil alanlar ve endemik ağaçlandırmalar yer alacak.

Hayata geçirilecek yeni proje Fethiye kamuoyunun tartışması için Kent Konseyi'ne tanıtıldı. Fethiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Peyzaj Mimarı Ozan Özer tarafından yaklaşık 2 saat boyunca konsey üyelerine proje hakkında bilgi verildi. Sunumlar eşliğinde bilgiler aktaran Belediye Peyzaj Mimarı Ozan Özer, bu alanın planlanmasıyla ilgili biri yurt dışından olmak üzere iki üniversitenin çalışma yaptığını ifade etti. Yapılan çalışmalar sonrasında Fethiye Belediyesi ekiplerince bu alanın projesinin tamamlandığını aktaran Özer, "Şu an Fethiye’mizde kişi başına düşen yeşil alan miktarı 7 bin 87 metrekare iken bu projeden sonra bin 7 metrekare daha artarak kişi başına düşen yeşil alan miktarı toplamda 8 bin 94 metrekare olacaktır. Biz yeşil alanlarımızı Avrupa Birliği standartlarına ulaştırmak için yoğun çaba sarf ediyoruz. En geç bir sene içerisinde Avrupa ve Dünya standartlarına ulaşmayı hedefliyoruz. Projesi tamamlanan ve Kent Konseyi’ne sunulan rekreasyon alanı içerisinde 84 bin metrekare alana uygulanması planlanan projede çocuk oyun alanları, küçük anfi ve meydan alanı, kay kay pisti, yürüyüş parkurları, bisiklet yolları, yüzen platformlar, açık hava kütüphaneleri, kanallar, biyolojik göletlerin yanı sıra yeşil alanlar, çiçekler ve endemik ağaçlandırmalar ve bunların yanı sıra çeşmeler, su oyunları gibi görsel düzenlemeler de proje içerisinde yer alacaktır." dedi.

YAP-İŞLET-DEVRET MODELİ UYGULANMAYACAK

Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Metin Talaş bu alanın yap-işlet-devret modeli ile değil tamamen belediyenin kendi imkanlarıyla yapılacağını açıkladı. Bu alanın belediyenin yıllar süren hukuk mücadelesi sonucunda TOKİ’den mahkeme kararıyla kazandığı alan olduğunu hatırlatan Talaş, şöyle konuştu: "Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz aylar süren çalışmalar sonucunda ve halkımızdan gelen talepler doğrultusunda bu projeye şekil vermiştir. Ancak gelecek fikirler doğrultusunda proje revize edilecektir. Burada bahsi geçen resmi kurum alanlarına tamamen karşıyız ve bununla ilgili tüm yasal mücadelemizi verip burayı da ağaçlandırma alanı olarak projemize dahil etmeye çalışacağız. Bu konuda da Kent Konseyimizin, sivil toplum örgütlerimizin ve halkımızın desteğini bekliyoruz."
CİHAN

Yorumlar