81 yaşındaki 30 yıllık emekli dinç kalmak için gazete dağıtıyor

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Erdemir emeklisi 81 yaşındaki Kemal Aşan, 30 yıldır ilçedeki yerel gazeteleri abonelerine dağıtıyor. 1984 yılında Erdemir’den emekli olduktan sonra Zonguldak Haber Gazetesi’nde çalışmaya başlayan iki...

Google Haberlere Abone ol
81 yaşındaki 30 yıllık emekli dinç kalmak için gazete dağıtıyor

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Erdemir emeklisi 81 yaşındaki Kemal Aşan, 30 yıldır ilçedeki yerel gazeteleri abonelerine dağıtıyor. 1984 yılında Erdemir’den emekli olduktan sonra Zonguldak Haber Gazetesi’nde çalışmaya başlayan iki çocuk babası Kemal Aşan (1934), 30 yıldır ilçedeki yerel gazetelerin dağıtımını gerçekleştiriyor.

Bu işi maddi bir beklenti için yapmadığını ifade eden Aşan, “Tembellik yapıp oturmaktansa çalışıyorum. Çalışarak dinç kalıyorum.” dedi. 30 yıldır haftanın altı günü her sabah erken saatlerde kalkıp yerel gazeteleri belirli noktalardan alan Kemal Aşan, daha sonra abonelere ulaştırıyor.

Maddi olarak bir şeye ihtiyacı olmadığını belirten 81 yaşındaki Kemal Aşan, “Gazete dağıtımını sağlığım için yapıyorum. Boş kalmaktansa yeni arkadaşlarla tanışmak, çevre edinmek, dostluk kurmak, esnaflara gazete vermek ve günümü değerlendirmek için çalışıyorum. Kendimi değerlendirmek için bu işi yapıyorum. Oturmaktansa tembellikten, çalışmayı seviyorum. Dostlarımı ahbaplarımı görüyorum. Çalışırken kendimi iyi hissediyorum. Hayatta dinç kalmak için mücadele veriyorum.” diye konuştu.

Çocuklarının gazete dağıtım işini yapmasına karşı çıktığını ve bu işi bırakmasını istediğini söyleyen Aşan, şöyle devam etti: “1984 yılında fabrikadan emekli oldum (Erdemir). 1984’ten beri gazete dağıtıyorum. Zonguldak Haber Gazetesi’nde başladım. 30 yıldır devam ediyorum. Çocuklar benim bu işi bırakmamı istiyorlar. Çocuklarım “Utanmıyor musun sen? Ayıp değil mi? Sen bu işi yapma” diyorlar. “Oğlum ben spor yapıyorum. Dinç kalıyorum. Yapmayın, karışmayın” diyorum onlara. Evden dahi mani olmak istiyorlar. Çokları dahi mani olmak istiyorlar ama ben çalışmayı seviyorum. O’nun için ben bu işi yapıyorum.” İlerleyen yaşına rağmen sağlığı el verdiği müddetçe gazete dağıtım işine devam edeceğini belirten Aşan, işini severek yaptığını söyledi.

CİHAN

Yorumlar