81 ilde eller şehitler için açılacak

Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılında bir ilk gerçekleşecek.

Google Haberlere Abone ol
81 ilde eller şehitler için açılacak

18 Mart günü sabah namazında, 81 il ve 957 ilçenin merkez camilerinde, tıpkı anda yüzbinlerce el, şehitlerin aziz ruhu için duaya açılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Çanakkale Şehitlerini Anma Programı kapsamında bu sene bir prensip imza atıyor. 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı münasebetiyle 81 il ve 957 ilçe olmak üzere bütün yurtta 18 Mart günü sabah namazında tıpkı anda şehitlerin ruhu için eller duaya açılacak. Her il ve ilçenin merkezi bir camisinde sabah namazında gerçekleşecek programda, Kuran’ı Kerim’den ayetlerin okunmasının peşinden tekbirler, tehliller ve salat ü selamlarla aziz şehitlerin ruhları şad edilecek. Aynı anda bütün yurtta eller semaya açılıp, şehitlerin aziz ruhları için milyonlarca şahıs dua edecek. 18 Mart sabahında tek kalp durumuna ati Türkiye, şehitlerini rahmet ve gönül borcuyla anacak.

O GÜNÜ YAŞAMAK İÇİN HERKESE ASKER TAYINI

81 ilde sabah namazı ile başlayacak Çanakkale Şehitleri’ni anma programı kapsamında namaz sonrası vatandaşlara, Çanakkale’de vatanını savunmak için savaş sağlayan askerlerin yaşadıklarının hissedilmesi için “asker tayını” dağıtılacak. Her camide, vatandaşlara, buğday çorbası, şekersiz üzüm hoşafı ile tayın ekmeğinden oluşan öğün ikram edilecek. Şehit azalan askerlerin çoğunluğunun yaşlarının 13-20 içinde bulunduğu Çanakkale’de, Şehitleri Anma programına gençlerin hummalı alaka göstermesi bekleniyor.

Kaynak: Yeni tan gazetesi
Haber fotoğrafı: Cemil Şahin

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar