81 gün kapanan TEM Otoyolu'nda birinci etap çalışması tamamlandı

Ulaşıma 81 gün kapanan TEM Otoyolu'nun Gebze Kavşağı ile Körfez Kavşağı arasındaki birinci etap çalışması tamamlandı. Körfez Kavşağı ile İzmit Doğu Kavşağı arasındaki ikinci etap çalışmaları ise 19 Mayıs tarihinde başlayacak....

Google Haberlere Abone ol
81 gün kapanan TEM Otoyolu'nda birinci etap çalışması tamamlandı

Ulaşıma 81 gün kapanan TEM Otoyolu'nun Gebze Kavşağı ile Körfez Kavşağı arasındaki birinci etap çalışması tamamlandı. Körfez Kavşağı ile İzmit Doğu Kavşağı arasındaki ikinci etap çalışmaları ise 19 Mayıs tarihinde başlayacak. Çalışma süresince alternatif yollar belirlendi ve trafik önlemleri alındı.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından TEM Otoyolu’nun Gebze Kavşağı ile İzmit Doğu Kavşağı aralığında kalan kesimlerde bulunan viyadüklerin üst yapı ve izolasyon yenileme çalışmaları yapılıyor. Söz konusu çalışma kapsamında otoyolun Gebze Kavşağı-Körfez Kavşağı arasında (İstanbul-Ankara istikameti) birinci etap çalışmaları tamamlandı. 2. etap olan TEM Otoyolu Körfez Kavşağı ile İzmit Doğu Kavşağı arası Ankara istikametinde çalışmalar ise 19 Mayıs'ta başlayacak ve 12 Haziran'da sona erecek. 2. etapta ise Körfez Turnikeleri ile Uzunçiftlik Turnikeleri arası Ankara istikametinde otoyolda bakım çalışması yapılacak.

Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, Emniyet Bölge Trafik Müdürlüğü ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin katılımlarıyla birlikte çalışma yapıldı. Yetkililerce, çalışma süresinde alternatif güzergahlar belirlenerek, gerekli trafik önlemleri alınması sağlandı. Çalışmalar süresinde TEM Otoyolu Körfez Kavşağı ile İzmit Doğu Kavşağı arası Ankara istikameti TEM Otoyolu araç trafiğine kapatılarak, araç trafiği belirlenen güzergahlara yönlendirilecek. D-100 kara yolunda trafik yoğunluğuna meydan verilmemesi amacıyla, sürücülerin özel araçlarıyla yola çıkmayarak toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri istendi.

CİHAN

Yorumlar