"80 bin kişinin tasfiyesine sebep olacak bu kanunu tanımıyoruz"

Türk Eğitim Sen Amasya Şube Başkanı Kamil Terzi, “1980 askeri darbesinde bile okul yöneticileri bugünkü gibi görevden alınmadı.

Google Haberlere Abone ol
"80 bin kişinin tasfiyesine sebep olacak bu kanunu tanımıyoruz"

Türk Eğitim Sen Amasya Şube Başkanı Kamil Terzi, “1980 askeri darbesinde bile okul yöneticileri bugünkü gibi görevden alınmadı.” dedi.

AK Parti hükümetinin Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bütün okullarda yapmayı planladığı tasfiyelere tepki gösteren Terzi, “28 Şubat cunta anlayışı ile okullarımızda, devlet dairelerinde inançlarından dolayı pek çok kamu çalışanı görevlerinden ayrılmak zorunda kalmıştı. Başörtülü oldukları için görevlerinden atılan öğretmenlerimiz geri döndürüldü.
28 Şubat mantığını yerden yere vuran bu siyasi iktidar, sivil bir darbeyle sayıları 80 bini bulan, 73 bini okul müdürü, müdür yardımcısı olmak üzere, üst düzey bürokratlar, il, ilçe müdürlerini, müdür yardımcılarını bir kalemle görevlerinden aldı. Bu 80 bin kişinin kanunen görevi bitti. 11 yıldır darbeyle, askeri vesayetle, mücadele edeceklerini söyleyenlerin bugün açıkça benzeri yöntem ve teknikleri Türkiye’de her alanda hakim kılmaya çalışmaları, askeri bir vesayet değilse siyasi bir vesayet dönemidir.” eleştirilerinde bulundu.

Darbeci yönetim uygulamalarına şahit olunduğunu öne süren Terzi, “12 Eylül’de bile okul müdürleri, müdür yardımcıları, başka kurumların idarecileri, görevden alınmadı. Darbeci anlayış bile askeri bir devrim yapılmasına rağmen bu insanları, okul idarecilerini görevden almamışlardı. Bugün maalesef ileri demokrasi nutukları atanların askeri darbelerin mantığını, anlayışını aşan esasen insan haklarıyla demokrasiyle, yakından uzaktan alakası olmayan uygulamalarını gördük ve görmeye devam ediyoruz. Bu yaşanılanlar demokrasinin neresinde var? Çıkardığınız kanunlar yöntemleri bakımından demokratik gibi görünebilir. TBMM’de çoğunluğunuza dayanarak kanun çıkarabilirsiniz. Bu yönüyle demokratik olabilir ama kazanılmış haklara darbe vurarak, insanları siyasi kimliklerine, dünya görüşlerine göre, ayrımcılığa tabi tutarak, çoğulcu anlayışı terk ederek kanun yapmanın demokrasiyle falan yakından uzaktan alakası yoktur. Biz Türk Eğitim Sen olarak 80 bin kişinin tasfiyesine sebep olacak bu kanunu tanımıyoruz.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar