8 Yaşındaki Ali'nin Böbreği Liseli İsmail'e Hayat Verdi

Denizli'de trafik kazasında hayatını kaybeden 8 yaşındaki Ali Yalçın Başer'in böbreği, diyaliz hastası olan 17 yaşındaki İsmail Dayan'a nakledildi.

Google Haberlere Abone ol
8 Yaşındaki Ali'nin Böbreği Liseli İsmail'e Hayat Verdi

Denizli'de 8 gün evvela meydana gelen seyrüsefer kazasında 3 yaşındaki kardeşiyle müşterek ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşince organları ailesi nedeni ile bağışlanan 8 yaşındaki Ali Yalçın Başer'in böbreği, bir yıldır diyaliz hastası bulunan lise öğrencisi 17 yaşındaki İsmail Dayan'a nakledildi.

TRAFİK KAZASINDA İKİ KARDEŞ AĞIR YARALANDI

Denizli-Aydın Karayolu Kumkısık Mevkisi'nde, geçen 16 Mart tarihinde meydana gelen seyrüsefer kazasında 51 AN 692 plakalı araba yol kenarında park şeklinde duran 20 Y 4833 plakalı otomobile arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle 20 Y 4833 plakalı araba şarampole yuvarlandı. Kazada otomobilde bulunan 8 yaşındaki Ali Yalçın Başer ve 3 yaşındaki kardeşi Görkem Başer ağır yaralandı.

KARDEŞLER HAYATA TUTUNAMADI

Ali Yalçın Başer, Denizli Devlet Hastanesi'ne, kardeşi Görkem Başer ise Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak sıkı bakıma alındı. Görkem Başer, kazadan bir gün sonra tedavi gördüğü Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Denizli Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde hayat savaşı veren Ali Yalçın Başer'in ise kazadan dört gün sonra beyin ölümü gerçekleşti.

ACILI AİLEDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Kazada iki çocuklarını kaybeden baba Aytun Başer ile anne Sibel Başer, misal bir karar alarak oğulları Ali Yalçın Başer'ın organlarını bağışladı. Küçük Ali Yalçın'ın kalbi Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'ne, karaciğeri Ege Üniversitesi'ne, bir böbreği Pamukkale Üniversitesi'ne öteki böbreği de İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde üye bekleyen hastalara gönderildi.

'ALİ ARTIK MANEVİ KARDEŞİM'

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne gönderilen böbrek, bir yıldır diyaliz hastası bulunan 17 yaşındaki Ticaret Meslek Lisesi son derslik öğrencisi İsmail Dayan'a yapılan ameliyatla Prof. Dr. Çağatay Aydın ve Yrd. Doç. Dr. Murat Özban nedeni ile nakledildi. Sağlığına kavuşan ve hastaneden taburcu olup, okuldaki arkadaşlarının yanına dönmeyi bekleyen Dayan, başta organları bağışlanan Başer'in ailesine ve doktorlarına teşekkür etti. Dayan, ailesinin tek çocuğu olduğunu, Ali Yalçın Başer'in bundan sonra manevi kardeşi şekilde göreceğini söyledi.

'ÇOCUK HASTALARA NAKİL DEVAM EDECEK'

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Böbrek Nakli Ünitesi sorumlusu Prof. Dr. Çağatay Aydın, ikinci çocuk böbrek nakli yaptıklarını belirterek, 'Daha evvela hastanemizde ilk şekilde Iraklı bir çocuğa böbrek nakli yapmıştık. İkinci nakli ise hastamız İsmail Dayan'a yaptık. Çocuk hastalara da atama süreci devam edecek. Diğer çocuk hastalara da müsait veren ve kadavra bulunduğunda atama gerçekleştirilecek' dedi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar