8 hastane gezdi, 10 yıldan sonra sağlığına kavuştu

61 yaşındaki Naile Keskin, 3 kamu hastanesi ve 5 özel sağlık kurumundan ameliyat edilemeyeceği gerekçesiyle geri çevrildi.

Google Haberlere Abone ol
8 hastane gezdi, 10 yıldan sonra sağlığına kavuştu

61 yaşındaki Naile Keskin, 3 kamu hastanesi ve 5 özel sağlık kurumundan ameliyat edilemeyeceği gerekçesiyle geri çevrildi. Keskin, Medicine Hospital'da geçirdiği operasyondan sonra yeniden sağlığına kavuştu.

Konuyla ilgili bilgi veren Medicine Hospital Göz doktoru Op. Dr. Adem Eroğlu, hastasıyla ilgili "Yaklaşık 10 yıldan beri sol gözde daha fazla olmak üzere görme azlığı şikayeti yaşamaktaydı. Sol gözde sadece ışığın varlığını ve yönünü tayin edebilecek kadar görmesi, sağ gözde ise 4 metreden parmak sayar seviyede görmesi vardı. Muayene cihazlarına oturamadığı için ameliyathanede yapılan muayenede sağ gözünde olgunlaşmaya yakın katarakt ve sol gözde aşırı olgunlaşmış katarakt (Hipermür Katarakt) mevcuttu." bilgisini verdi. Daha önceden bir çok hastaneden bu şartlarda ameliyat edilemeyeceği gerekçesi ile hastasının geri çevrildiğini kaydeden Adem Eroğlu, "Hastamız aşırı kilo nedeniyle yürüyemiyor hatta ayakta dahi duramıyordu. İlaveten hasta sırt üstü yatamıyor, yattığı an şiddetli baş dönmesi krizine giriyordu bu nedenle yıllardır oturarak uyuyor. Ayrıca hastada nefes darlığı, diabetes mellitus (şeker hastalığı) ve hipertansiyon şikayetleri mevcuttu." diye konuştu.

Hastasının taşınmasının, bir yerden diğer yere nakledilmesinin zor olduğunu da belirten Eroğlu, şunları aktardı:

"Geldiğinde kan şekeri 417 miligram olmasına rağmen hastanemiz dahiliye doktorları ve anestezi uzmanımızın müdahalesi ile kan şekeri 200'ün altına düşürüldü ve 5 personelin yardımı ile ameliyat masasına alındı. 45 derece oturur-yatar pozisyon ayarlanarak, 3 personelin ameliyat esnasında tutması ile ameliyat, damla anestezisi ile gerçekleştirildi. Ameliyatı başarılı oldu. Ertesi gün yapılan kontrolünde korneası hafif ödemli, lens santralize olduğu görüldü, Naile Keskin 10 yıldan sonra görmeye başlamıştı. Bizim için hastanın sağlığı önemlidir, hastanın fiziki şartlarının bizim standartlarımıza uygun olmaması ona sağlık hizmeti verilemeyeceği anlamına gelmemeli. Bu hastanın her halükarda ameliyat edilmesi elzemdir, hastane kapısından geri çevirerek, hasta seçiciliği yaparak sağlık hizmeti verilmemeli. Hastanenin tüm imkanları, ihtiyaç halinde hastaya en gerekli ve faydalı hizmeti verebilmek için revize edilebilmeli ve tüm fedakarlık hastalardan beklenmemeli biraz da sağlık personeli fedakarlıkta bulunabilmeli."
CİHAN

Yorumlar