8 gün geçmesine rağmen selin izleri hala silinmeye çalışılıyor

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde sel felaketinde büyük hasar gören Çaylıoğlu köyünün sakinleri yaralarını sarmaya çalışıyor. Devletten yardım eli uzatılmasını isteyen köylülerin en büyük korkusu ile yağacak yağmur sonrası benzeri...

Google Haberlere Abone ol
8 gün geçmesine rağmen selin izleri hala silinmeye çalışılıyor

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde sel felaketinde büyük hasar gören Çaylıoğlu köyünün sakinleri yaralarını sarmaya çalışıyor. Devletten yardım eli uzatılmasını isteyen köylülerin en büyük korkusu ile yağacak yağmur sonrası benzeri bir felaketi yeniden yaşamak.

Ereğli'ye bağlı Çaylıoğlu köyünde geçen 6 Haziran sabahı Güneşli Deresi'nin taşmasıyla köy sular altında kaldı. Köy, felaketin üzerinden 8 gün geçmesine rağmen hala yaralarını sarmaya çalışıyor. İş yerlerini temizleyen esnaflardan bazıları hizmet vermeye devam ederken, bazıları da hala temizlik yapmaya ve kullanılabilecek malzemeleri ayıklamaya çalışıyor.

DEVLETTEN YARDIM BEKLİYORUZ

Sel felaketinde kahvehanesi tamamen su ve çamur içerisinde kalan Ramazan Gülyaz, camlarının kırık olmasına rağmen tek gelir yeri olan kahvehanesinde çalışmaya devam ettiğini söyledi. Gülyaz, "Toparlanmaya çalışıyoruz. Başka yapacak bir şeyimiz yok. Camlarımız kırık, onları takacağız. Devletten yardım bekliyoruz." dedi.

DEVLETİMİZE GÜVENMEYE ÇALIŞIYORUZ

İşyerleri depoları ve tarlaları sular altında kalan ve zararının büyük olduğunu ifade eden Osman Dirican ise ellerinden geldiği kadarıyla işyerini düzenlemeye çalıştıklarını söyledi. Dirican, "Şu anda zararı kestiremiyoruz. Ancak zarar çok büyük. Sadece bu dükkan değil. Depolarımız, arazilerimiz. Ancak Allah'ın izni ile bu durumdan ayağa kalkmaya çalışacağız. Devletimiz var. Onlara güvenmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

HER YAĞMUR SONRASINDA DERE TAŞACAK DİYE KORKUYORUZ

Sel felaketinde iş yeri tamamen su ve çamur içerisinde kalan Selami Sözbir de, 5 gün boyunca gece gündüz çalışarak iş yerini kullanabilir hale getirdiğini söyledi. Felaketin ardından her yağmurda dere yeniden taşacak korkusu ile yaşadıklarını ifade eden Sözbir "Zararı gece gündüz çalışarak gidermeye çalışıyoruz. Temizliğimizi yaptık. Taş fırınımız göçmüştü. Onu yaptırdık. Devletimizden yardım bekliyoruz. 100 bin lira civarında benim zararım var. Dün ufaktan bir yağmur yağdı. Sanki ok anı bir kez daha yaşayacakmışım gibi bir tereddüt ve korku oluyor. İçimizde ki o psikolojiyi ve korkuyu atamadık." şeklinde konuştu.

Çaylıoğlu köyünün her perşembe kurulan ve köylerden vatandaşların akın ettiği pazarı da, sel felaketinin ardından bugün ilk kez kuruldu. Ancak felaketin izlerini silmeye çalışan köylülerin gelmemesi pazar yerini boş bıraktı.

Sel felaketinde Güneşli Deresinin beraberinde getirdiği ağaçlar köylüler tarafından toplanırken, suların yıktığı ağaçlar da olayın üzerinden 8 gün geçmesine rağmen felaketin izlerini taşımaya devam ediyor. Diğer yandan Güneşli Deresi'nin kullanılamaz hale getirdiği Midilli Park'ta da temizlik çalışmaları sürüyor.

CİHAN

Yorumlar