8. Genç Ceza Hukukçuları Kongresi Çarşamba’da başladı

Üniversitelerarası 8. Genç Ceza Hukukçuları Kongresi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Çarşamba Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi ev sahipliğinde başladı.

Google Haberlere Abone ol
8. Genç Ceza Hukukçuları Kongresi Çarşamba’da başladı

Üniversitelerarası 8. Genç Ceza Hukukçuları Kongresi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Çarşamba Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi ev sahipliğinde başladı.

Kongreye; Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emin Kurt, Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, OMÜ Rektör Vekili Mahmut Aydın, OMÜ Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Dekanı Mustafa Tiftik, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı ve OMÜ Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi Kurucu Rektörü Hakan Hakeri, çeşitli üniversitelerden öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Tiftik, “Böyle genç ve etkin bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bunun gibi etkinliklerin öğrencilerimizin ileriki hayatlarında daha fazla sorumluluk almalarında büyük rol alacağını bilerek bu kongrenin başarılı geçmesini umuyorum.” dedi.

Rektör Vekili Prof. Dr. Mahmut Aydın da “Hukuk fakültemizin böyle başarılı etkinlikler düzenlemesi bizi çok mutlu etmektedir. Bu fakültenin kuruluşunda ve bu etkinliğin yapılmasında emeği geçenlere de çok teşekkür ederim. Ayrıca, öğrenciler için bu tür etkinliklerin sunum fırsatı bularak aktif eğitime dahil olmaları bizi mutlu etmektedirler. Önemli olan kürsüye çıkıp kendilerini ifade etmelerini istemekteyiz. Çünkü hukuk hepimize lazım. 10 üniversitenin katılacağı bu kongreye gelen herkese teşekkür eder, başarılar dilerim.” ifadelerini kullandı.

Çarşamba Hukuk Fakültesi’nde düzenlenen kongrenin hayırlı olmasını temenni eden Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ise “Bizler yerel belediyeler olarak artık sadece kanunların, mevzuatların kendilerine yüklediği belediyecilik faaliyetlerini yürütmekle ilgili değil, ayrıca şehrin sosyal, ekonomik, kültürel her alanda gelişmesi için işbirliği içinde olmalıdır. Üniversitelerle, hayırseverlerle, kamu ve özel sektörle işbirliği içerisinde şehrini geleceğe taşımaya çalışan bir belediye yönetimiyiz. Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi de bu düşüncenin bir ürünüdür. Ülkemizin yetiştirdiği çok başarılı bir hukuk ve siyaset adamı olan Ord. Prof. Dr. Ali Fuad Başgil’i anma sempozyumları ile çıktığımız bu yolda ilçemizi hukuk fakültesine kavuşturduk. Bu kampüs alanı içerisinde hukuk fakültesi dışında İletişim Fakültesi ile İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi de yer alıyor. Kampüs alanını yaklaşık 200 dönüm olarak planlıyoruz. İlçemize bir butik üniversite kazandırmak istiyoruz. Kongrenin başarılı geçmesi dileklerimle herkese saygılarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden başkanlığını Yrd. Doç. Dr. Namık Kemal Topçu’nun yaptığı oturum Gizem Coşkun ve Onur Tüzün’ün 'İrtikap' konusunda yaptıkları sunum ile devam etti. Kongre, diğer üniversitelerin yapacağı sunumlarla iki gün süre ile devam edecek.


CİHAN

Yorumlar