8. Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı Erzurum’da başladı

Bu sene 8’incisi düzenlenen Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezinde (ATASEM) gerçekleştirilen açılış programıyla başladı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK)...

Google Haberlere Abone ol
8. Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı Erzurum’da başladı

Bu sene 8’incisi düzenlenen Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezinde (ATASEM) gerçekleştirilen açılış programıyla başladı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) ile çok sayıda üniversite temsilcisinin katıldığı çalıştayda bedensel engelli katılımcılar için de ayrı bir sunucu yer aldı.

Ana temasının kaynaştırma olarak belirlendiği çalıştayda teşkilatlanma ve farkındalık gibi konularda mevcut durumun değerlendirilmesi, yeniliklerin ve yenilikçi yaklaşımların gündem oluşturması, alternatif çözüm önerileri geliştirilerek bilgi ve deneyimlerin paylaşılması ve Türkiye’deki üniversitelerde eğitimde fırsat eşitliğine yönelik yapılan çalışmalar ile buna paralel olarak kurulan Engelli Öğrenci Birimleri hakkında bilgi verildi. Açılışta konuşan Rektör Hikmet Koçak, engelli öğrenciler için Atatürk Üniversitesi şartlarında iyileştirilmeye gideceklerini söyledi.

Manisa Soma’da meydana gelen facia nedeniyle eğlence içeriklerinin iptal edildiği çalıştay 17 Mayıs’ta sona erecek.

CİHAN

Yorumlar