'8 bin jandarma kadına yönelik şiddetin önlenmesi için görev yapıyor'

Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Şube Müdürü Jandarma Binbaşı Gürkan Eker, 2013 yılında jandarma bölgesinde gerçekleşen aile içi şiddet olaylarında 5 bin 863 kadın hakkında tedbir kararı çıkarıldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
'8 bin jandarma kadına yönelik şiddetin önlenmesi için görev yapıyor'

Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Şube Müdürü Jandarma Binbaşı Gürkan Eker, 2013 yılında jandarma bölgesinde gerçekleşen aile içi şiddet olaylarında 5 bin 863 kadın hakkında tedbir kararı çıkarıldığını söyledi. Binbaşı Eker, yaklaşık 8 bin jandarma personelinin kadına yönelik aile içi şiddetin önlenmesi için görev yaptığını dile getirdi.

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından ‘Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi’ kapsamında yürütülen koordinasyon ve farkındalık yaratma seminerinin Konya organizasyonu yapıldı. Dedeman Otel’de düzenlenen semire katılan Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Dr. Güray Alpar ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Jandarmanın rolü’ başlıklı bir sunum yaptı. Tuğgeneral Alpar, konuşmasında, kadının korunması için Anayasal olarak bazı güvenceler verildiğini, Jandarma Genel Komutanlığı’nın bu amaçla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile bir işbirliği protokolü imzaladığını hatırlattı. Tuğgeneral Alpar, bu protokolün imzalanmasının Avrupa Birliği raporlarında çok olumlu bir şekilde yer aldığını ifade etti. Alpar, kadına yönelik şiddetin yalnızca güvenlik güçleriyle önlenemeyeceğine dikkat çekerek devletin çeşitli kurumlarıyla olan işbirliğinin önemine dikkat çekti.

8 BİN JANDARMA KADINA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ İÇİN ÇALIŞIYOR

Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Şube Müdürü Jandarma Binbaşı Gürkan Eker, ‘Kadına yönelik aile içi şiddetin önlenmesi projesi ve jandarma faaliyetleri’ başlıklı bir sunum yaptı. Binbaşı Eker, kadına yönelik şiddetle mücadeleyi daha etkin bir şekilde yönetebilmek için Jandarma Genel Komutanlığı karargahında Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Şube Müdürlüğü kurulduğunu söyledi. Türkiye’de 14 ilde ise İl Jandarma Komutanlığı’nın Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde Çocuk ve Kadın Kısım Amirliği kurulduğu bilgisini veren Binbaşı Eker, yaklaşık 8 bin jandarma personelinin kadına yönelik aile içi şiddetin önlenmesi için görev yaptığını dile getirdi. Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde çocuk ve kadın kısım amirliklerinin 81 il genelinde yaygınlaştırması çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

JANDARMA BÖLGESİNDE 5 BİN 863 KADINA KORUMA TEDBİRİ

Jandarma görev alanındaki bölgelerde geçtiğimiz yıl 13 bin 551 aile içi şiddet olayı yaşandığını aktaran Binbaşı Eker, “Bu olaylarda 15 bin 19 kadın mağdur olmuş, mağdur olanlardan 5 bin 863 kadın hakkında tedbir kararı çıkarılması sağlanmıştır.” dedi.
Binbaşı Eker, Avrupa Birliği ve Türkiye’nin eş finansmanıyla Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yürütülen Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi’nin 23 Temmuz 2013’de başladığı bilgisini verdi. Kadına yönelik şiddetin önlenmesinin, bir kolluk kuvveti olan jandarmanın asli görevlerinden biri olduğunu vurgulayan Eker konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Bu kapsamda basında da yer alan konferans, seminer, bilgilendirme toplantısı türü 2 bin 372 faaliyet düzenlenmiştir. Jandarma Genel Komutanlığı’nın bu alanda yaptığı önemli çalışmalardan biri de Kadına yönelik aile içi şiddet önlenmesi projesidir. Proje 3 ana bileşen altında dizayn edilmektedir. Birinci bileşen idari kadronun artırılması, eğitim faaliyetlerinin düzenlenmesi ve icrası, kurumlar arası koordinasyon oluşturulması ve desteklenmesi yer almaktadır.”

Programa Konya Valisi Muammer Erol'un yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Neyzen Özcan, belediye başkanları çeşitli devlet kurumları yetkililerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı.
CİHAN

Yorumlar