763 asansör kontrol edildi 442'si arızalı çıktı

Çorum'da asansörlerin kontrolünde ürkütücü rapor gün yüzüne çıktı. 8 ayda 763 asansör kontrol edildi.

Google Haberlere Abone ol
763 asansör kontrol edildi 442'si arızalı çıktı

Çorum'da asansörlerin kontrolünde ürkütücü rapor gün yüzüne çıktı. 8 ayda 763 asansör kontrol edildi. Bunlardan 321'ne kullanılabilir raporu verilirken geriye kalan 442 asansör için ise kullanılamaz anlamına gelen kırmızı etiket yapıştırıldı.

Ancak bazı bina yöneticileri kırmızı etiketleri dikkate almıyor ve asansörlerine bakım yaptırmıyor. Çorum'da geçtiğimiz yılın farklı zamanlarında 2 vatandaş bozuk asansörlerin kurbanı olmuştu. Ayrıca Çorum'daki bu raporun, Türkiye genelinde diğer tüm şehirler de de benzerlik gösterdiği belirtiliyor. Çorum Belediyesi, asansörlerin yıllık kontrollerinin yaptırılması ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Belediye Basın biriminden yapılan yazılı açıklamada Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği'nin 10. maddesinde ''Yıllık kontrol neticesinde, asansörün çalışmasında can ve mal güvenliği açısından bir tehlike söz konusu ise asansörün çalışmasına can ve mal güvenliği sağlanıncaya kadar izin verilmez. Buna rağmen, asansörün çalıştırılmasından bina sorumlusu sorumludur.'' denildiği hatırlatılarak, Çorum Belediyesi tarafından yetkilendirilen kuruluş tarafından asansör kontrollerinin devam ettiği belirtildi.

Asansörlerini kontrol ettirmeyen bina yöneticilerinin bu işten hem maddi olarak ve hem de manevi olarak sorumluluklarının bulunduğunun hatırlatıldığı açıklamada, ''2013 yılı içerisinde yetkilendirdiğimiz asansör denetim firması tarafından 8 ayda 763 asansör kontrol edildi. Bunlardan 321 asansöre kullanılabilir raporu verildi. Geriye kalan 442 asansör için de kırmızı etiket yapıştırılmıştır. Kırmızı etiket vurulan asansörlerin mühürlenme işlemlerine devam edilmektedir. Asansörlü binalarda oturan bina sakinlerinin mağdur olmamaları için bina yöneticilerinin en kısa zamanda yetkilendirilmiş olan firma yetkilileri ile irtibata geçerek gerekli kontrolleri yaptırmaları gerekmektedir.'' denildi. CİHAN

Yorumlar