75 günde 75 metrelik kilim işleyerek rekor kırdı

Hataylı kilim ustası Abdullah Akar, 75 günde 75 metre uzunluğunda kilim dokudu. Bu yıl Hatay'ın Anavatana katılışının 75'inci yılı dolayısıyla 9 Mayıs tarihinde tezgahında ilk ilmiği noter huzurunda atan kilim ustası Akar, 75 gün sonra...

Google Haberlere Abone ol
75 günde 75 metrelik kilim işleyerek rekor kırdı

Hataylı kilim ustası Abdullah Akar, 75 günde 75 metre uzunluğunda kilim dokudu. Bu yıl Hatay'ın Anavatana katılışının 75'inci yılı dolayısıyla 9 Mayıs tarihinde tezgahında ilk ilmiği noter huzurunda atan kilim ustası Akar, 75 gün sonra kilimini 75 metre olarak noter huzurunda tamamladı. 800 kilometre uzunluğunda yün kullanarak ve yaklaşık 4 milyon ilmik atarak işlenen kilim için Akar günde 15 saat ortalama ile mesai harcadı.

Beyaz-Kırmızı ağırlıklı olarak hazırlanan desenlerin tamamının kendine ait olduğunu ve kilim üzerinde birbirinden farklı birçok desen kullandığını anlatan kilim ustası Akar, kilimin orta kısmına ise Türk bayrağı motifi işledi. 9 Mayıs tarihinde Hatay 5'inci Noter Katibi Ali Aydın tarafından onaylanarak dokunmaya başlanan kilim 18 Temmuz 2014 günü dokuma tezgahından kesilerek tamamlandı. Noter Katibi Aydın tarafından ölçülen kilim, 78 metre boyunda 80 santimetre eninde olarak ölçüldü.

Unutulmaya yüz tutan meslekler kategorisinde yer alan mesleğine dikkat çekmek için bu projeye imza attığını anlatan Akar ,geçtiğimiz yıl da 45 günde 35 metre kilim dokumuştu. Dünyanın en uzun kilimini dokuyan Akar, noter huzurundaki tespitin ardından kiliminin Guinness Rekorlar Kitabı'na girebilmesi için gerekli başvuruları yapacak.

CİHAN

Yorumlar