75 bin parazitoiti, buğday ekili alanlara bırakıldı

Mayıs ayı başında süne mücadelesi çalışmalarına start veren Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, süne ile biyolojik mücadele kapsamında 75 bin süne parazitoitini Gölbaşı’na bağlı Velihimmetli köyünde buğday ekili...

Google Haberlere Abone ol
75 bin parazitoiti, buğday ekili alanlara bırakıldı

Mayıs ayı başında süne mücadelesi çalışmalarına start veren Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, süne ile biyolojik mücadele kapsamında 75 bin süne parazitoitini Gölbaşı’na bağlı Velihimmetli köyünde buğday ekili alanlara bıraktı.

Ankara İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, hububatta büyük zararlara ve ekonomik kayıplara yol açan süne zararlısına karşı yürütülen biyolojik mücadeleye destek amaçlı olarak 75 bin süne parazitoiti Gölbaşı’na bağlı Velihimmetli Köyü’nde buğday ekili alanlara bırakıldı. Ankara İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel yapılan salım neticesinde bölgedeki parazitlenme oranını artırmayı hedeflediklerini belirterek, parazitlenme oranının artırılmasıyla kimyasal mücadele çalışmalarının o oranda azalacağını söyledi.

Süne yumurta parazitoitlerinin, sünenin en önemli ve etkili doğal düşmanları olduğunu vurgulayan Temel, amaçlarının, süne yumurtasına kendi yumurtasını bırakarak sünenin çoğalmasını engelleyen bu faydalı böceklerin sayısını artırarak sünenin yok olmasını sağlamak olduğunu sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar