75 bin nüfuslu Çankırı'da 9 bin kişi aynı iftar sofrasında buluştu

Çankırı Belediyesi geleneksel sokak iftarlarının en kalabalığını Atatürk Bulvarı devamındaki Fuar Yolu'nda gerçekleştirdi. 75 bin nüfuslu Çankırı'da 9 bin kişi aynı iftar sofrasında buluştu ve toplam nüfusun yüzde 12'si aynı anda...

Google Haberlere Abone ol
75 bin nüfuslu Çankırı'da 9 bin kişi aynı iftar sofrasında buluştu

Çankırı Belediyesi geleneksel sokak iftarlarının en kalabalığını Atatürk Bulvarı devamındaki Fuar Yolu'nda gerçekleştirdi. 75 bin nüfuslu Çankırı'da 9 bin kişi aynı iftar sofrasında buluştu ve toplam nüfusun yüzde 12'si aynı anda iftar açarak tarihi bir rekora imza atıldı.

Ramazan ayı boyunca şehrin farklı 20 noktasında vatandaşları iftar sofrasında buluşturan Çankırı Belediyesi, en yüksek katılımlı iftar sofrasını Fuar Yolu'nda yaklaşık 1 kilometrelik mesafede 2 bin 250 adet masa, 9 bin sandalye kurarak oluşturdu. Büyük iftar sofrasında vatandaşlara yemek dağıtmak üzere 130 genç görev alırken, 80 bayan da kazanlarla yemek servisi yaptı. İftar saati yaklaştıkça vatandaşlar akın akın iftar sofralarına geldi.

Buğday Pazarı, Cumhuriyet ve Fatih mahallelerinden yoğun katılımın gözlendiği iftar masalarını AK Parti İl Başkanı Salim Çivitçioğlu ile tek tek dolaşan Belediye Başkanı İrfan Dinç, hemşehrilerine afiyet olsun dileğinde bulundu, çocuklarla ve vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

İftar sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı İrfan Dinç, geleneksel hale getirdikleri sokak iftarlarına vatandaşların gösterdiği ilgiden son derece mutlu olduklarını belirterek, "Şu an burada şehrin yüzde 12'si aynı iftar sofrasında, aynı menü ile oruç açıyor. Bu büyük bir rakam, ilgilerinden dolayı hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Biz bu sokak iftarlarını çok önemsiyoruz. Kaybolmaya yüz tutmuş komşuluk ilişkileri ve mahallelilik bilincini bu iftarlar sayesinde yeniden canlanıyor. Çankırı Belediyesi olarak hem sokak iftarları, akabinde Karatekin Parkı'nda geleneksel Ramazan etkinlikleri ve haftada iki gün medresede tasavvuf musikisi ve ilahi dinletisi düzenliyoruz. Ramazan ayı Çankırı'da çok daha huzurlu ve coşkulu geçiyor." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar