71 Evler-Emek-Opera tramvay seferleri başladı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 71 Evler-Emek-Opera tramvay güzergahında seferler başladı.

Google Haberlere Abone ol
71 Evler-Emek-Opera tramvay seferleri başladı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 71 Evler-Emek-Opera tramvay güzergahında seferler başladı. Yaklaşık bir aydır deneme seferleri yapılan 71 Evler-Emek-Opera tramvay hattı seferlerinin başlaması nedeniyle bir tören düzenlendi. Törene, Emek ve 71 Evler halkı ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve vatandaşlar katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, törende yaptığı konuşmada, dünyanın tüm uygar ülkelerinde ve şehirlerinde şehir içi toplu ulaşım sisteminin tramvaya dönüştürüldüğünü söyledi. Büyükerşen, Türkiye’de ise Eskişehir’in bu alanda öncü şehirlerden biri olduğunu kaydetti. “Buna rağmen 2002 yılından bu tarafa belli kesimler tarafından sürekli engellenmeye çalışılan tramvay, artık Emek ve 71 Evler halkına da hizmet vermeye başlıyor” diyen Büyükerşen, “Yaşadığımız sıkıntılar, engellemeler olmasaydı sizler uzun zamandır tramvayı kullanıyor olacaktınız. Ne yapalım ki kısmet bugüneymiş” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 71 Evler-Emek-Opera tramvayı seferlerine start verildi. Tramvayın ilk yolcuları arasında ise Başkan Büyükerşen'de yer aldı. Bölge halkı, 71 Evler'den hareket eden ilk tramvayı el sallayarak alkışlar arasında uğurladı.
CİHAN

Yorumlar