70 ülkenin gençleri Türkiye'de mezuniyet heyecanı yaşadı

Dünyanın dört bir yanından Türkiye'ye gelen yabancı misafir öğrenciler, Baran Uluslararası Öğrenci ve Kültür Federasyonu tarafından düzenlenen mezuniyet töreninde kep attı. Öğrenciler, mutluluğu ve ayrılık hüznünü bir arada yaşadı....

Google Haberlere Abone ol
70 ülkenin gençleri Türkiye'de mezuniyet heyecanı yaşadı

Dünyanın dört bir yanından Türkiye'ye gelen yabancı misafir öğrenciler, Baran Uluslararası Öğrenci ve Kültür Federasyonu tarafından düzenlenen mezuniyet töreninde kep attı. Öğrenciler, mutluluğu ve ayrılık hüznünü bir arada yaşadı. Türkiye'de okumanın mutluluk verici olduğunu belirten Endonezyalı İmas Walijah, gittikleri ülkelere barış, kardeşlik ve sevgi götüreceğini söyledi.

Dünyanın 70 ülkesinden Türkiye’ye okumak için gelen öğrenciler, mezuniyet sevinci yaşadı. Baran Uluslararası Öğrenci ve Kültür Federasyonu tarafından İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen ‘Uluslararası Mezuniyet Töreni’ne TUSKON Başkan Rızanur Meral, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı (GYV) Mustafa Yeşil, yazarlar Reşit Haylamaz, Mehmet Akar ve çok sayıda davetli katıldı. Öğrenciler din, dil, renk ayrımı gözetmeden gerçekleştirdikleri kültürel dayanışmayı ülkelerine de taşıyacak olmanın mutluluğunu yaşadı. Farklı kültürden öğrencilerin aynı sahnede kep fırlattığı törende, öğrencilerin sergilediği şarkı, şiir ve tiyatro gösterileri salonda bulunan davetlilere coşkulu anlar yaşattı. Rusya’dan gelen Tamerlan Nusraddinov, Bilgisayar Mühendisliği bitirdiğini ve Türkiye’de en çok sıcakkanlı insanlarını özleyeceğini söyledi.

Türkiye'de okumanın mutluluk verici olduğunu dile getiren Endonezyalı İmas Walijah ise, ülkesine barış, kardeşlik ve sevgi götüreceğini belirtti. Fatih Üniversitesi’nde Biyoloji bölümünden mezun olan Faslı Sara Moutawif, Türkiye'de kalmak için ikinci bölüm okumayı düşündüğünü kaydetti.

Programda konuşan GYV Başkanı Mustafa Yeşil, insanın sahip olduğu değerlerin, taşıdığı ilke ve hedefleri ile kıymetli olduğunu söyledi. Yeşil, “İnsan kıymetini, dininden, renginden, dilinden değil, neşet ettiği alandan değil mensup olduğu sülaleden değil, insan kıymet ve değerini, ilkelerinden değerlerinden hedeflerinden her şeyin ötesinde herkesi kucaklayan engin sinesinden ve sevginden alır. İşte bir avuç karasevdalı, Asya steplerine bu duygu ve düşünce ile gitti. Oralarda o kara sevda onları ne derdi ne ıstırabı yürüdükleri yoldan vazgeçmelerine bir sebep göstermedi. Sıkıntıyı ve neşeyi aynı haz bilerek yürüdüler. Sizin mevcudiyetinizin arkasında bir tutam da onların emeklerinin olduğunu kim inkar edebilir ki. Kazancından emeğinden onların gelişmesi için fedakarlık eden bu Anadolu insanı bir yönü ile onların kırk yıllık kara sevdası bambaşka. Kalplerini hayallerini dünyanın yedi kıtasına açmış gönüller ağladığınızda yanınızdaydı. Başınız okşanırken bir el onların eli oldu. Şimdi artık sizler başkalarının ellerini okşayacak el oldunuz” diye konuştu.

Mezuniyet törenini düzenleyenlere teşekkürlerini ileten TUSKON Başkan Rızanur Meral, “Bugün ticaret dünya ticaret ve yatırım köprüsünden buraya geldik. Orada 500’e yakın misafir öğrenci kardeşimiz bizlere çok yardımcı oldular. Çok güzel iş bağlantılarının yapılmasına vesile oldular. Sadece ticaret köprülerinin değil. Kurulan gönül köprülerinin de kopmaz, eskimez, pörsümez çelik halatları siz öğrencilersiniz” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar