7 yıldır yatağa bağlı yaşayan engelli: Her gün yaşadığıma şükrediyorum

Bahçesaray'dan Van'a doğru gelirken geçirdiği trafik kazası sonucu belden aşağısı tutmayan Mehmet Özdemir, 7 yıldır yatağa bağlı yaşıyor.

Google Haberlere Abone ol
7 yıldır yatağa bağlı yaşayan engelli: Her gün yaşadığıma şükrediyorum

Bahçesaray'dan Van'a doğru gelirken geçirdiği trafik kazası sonucu belden aşağısı tutmayan Mehmet Özdemir, 7 yıldır yatağa bağlı yaşıyor. Aynı kazada babası ve kardeşini kaybeden Özdemir, 7 yıldır her gün Allah'a şükrettiğini söylüyor. Kendi gibi böyle imtihana tabi tutulanlara da isyan etmemelerini, Allah’a çokça şükretmelerini tavsiye ediyor.

Van Yüzüncü Yıl İş Merkezi'nde 2007 yılında bekçilik yapan Mehmet Özdemir, babası, kardeşi ve 3 arkadaşıyla Bahçesaray’a gezmeye gitti. Bahçesaray’dan Hizan üzerinden Van’a gelen araçta bulunan 6 kişilik araba, keskin virajda dönemeyince kaza yaptı. Kazada Mehmet Özdemir’in babası ve kardeşi hayatını kaybederken diğer arkadaşlarıyla birlikte kendisi de ağır yaralandı. Kazadan sonra belden aşağısı tutmayan Özdemir, 7 yıldır yatağa bağlı yaşıyor. 3’ü öğrenci 7 çocuk babası olan Özdemir, geçimini malullük maaşıyla sağlıyor.

Tedavisi için Van’da gezmediği doktor kalmadığını anlatan Özdemir, "Bana nereye gidersen git artık iyileşme ihtimalin yok dediler. Ben de kaderime razı oldum. Allah’a çok şükrediyorum. Diyorum ki demek Rabb'im böyle uygun görmüş. Hepimiz ölüp gideceğiz. Ben de o yüzden çok şükrediyorum. Benim gibi böyle hastalıklarla imtihana tabi tutulanlara da isyan etmemelerini, Allah’a çokça şükretmelerini ve kadere razı olmalarını tavsiye ediyorum." dedi.

9 kişilik ailesinin geçimini, aldığı malullük aylığıyla yapmaya çalıştığını aktaran Özdemir, "Bir de bakıcı parası veriyorlar. Bunun yanında aldığım herhangi bir yardım falan yok. Yine de şükür. Ama kömür yardımı, gıda yardımı olsaydı iyi olurdu. 9 kişilik aileyi bir aylıkla idare etmek zor. 3 tane öğrencim var. Bunların ihtiyaçlarını görmekte zorlanıyorum." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar