7 yaşındaki Zeynep resim sergisi açtı

Eskişehir'de yaşayan 7 yaşındaki Zeynep Berberoğlu, 5 yaşından beri çizdiği resimleri sergiyle görücüye çıkardı.

Google Haberlere Abone ol
7 yaşındaki Zeynep resim sergisi açtı

Eskişehir'de yaşayan 7 yaşındaki Zeynep Berberoğlu, 5 yaşından beri çizdiği resimleri sergiyle görücüye çıkardı. Küçük ressam, okuduğu romanlardan esinlenerek çizdiği resimlerini okulunda sergiliyor. Birbirinden güzel 50 eseri, hem arkadaşları hem de veliler tarafından büyük ilgi görüyor.

Özel Samanyolu Ümit İlkokulu öğrencisi olan Berberoğlu’nu diğer arkadaşlarından ayıran özelliği, küçük yaşına rağmen büyük ressamlara taş çıkartacak resimler çizmesi. Okuduğu kitaplardan esinlenerek resim çizen Zeynep, bu yolla kendini hem internetten hem de televizyondan uzak tutuyor. Yaşı daha çok küçük olmasına rağmen vaktinin büyük bölümünü kitap okumaya ve resim çizmeye ayıran Berberoğlu'nun hayali, örnek bir ressam olmak. Zeynep, üç yıldan bu yana çizdiği resimlerini, okulunun sergi salonunda görücüye çıkardı. Küçük ressamın sergisinin ilk meraklıları da okulundaki öğrenciler oldu. Bu ilgi büyüdü velilere de yayıldı. Zeynep, arkadaşlarına ve okula gelen velilere eserlerini gösteriyor, içeriğini ve hikâyesini anlatıyor. Annesi Arzu Berberoğlu da kızını bu mutlu gününde yalnız bırakmıyor. Sergiyi ziyarete gelenleri karşılıyor, yakından ilgileniyor.

Resim yapmayı çok sevdiğini belirten Zeynep Berberoğlu, " Televizyon izlemek ve internetle oynamanın aksine kitap okumayı, ödev ve resim yapmayı çok seviyorum. Yaptığım resim sayısı 250 civarında. Boş vakitlerimde resim yapıyorum. Resim konularımı, okuduğum kitaplardan esinleniyorum." dedi. Annesi de kızının küçüklüğünden beri resim yapmayı çok sevdiğini aktararak, "Kızım önce roman yazmakla başlamıştı, sonra çizgili romanlara geçti. Resim merakı oradan başladı. Şimdi resme daha çok yoğunlaştı. Burada seçilmiş olan resimleri sergileniyor. 7 yaşındaki çocuğumun resim sergisi olduğu için çok mutluyum. Devamı da gelecektir diye umuyorum." şeklinde konuştu.

Özel Samanyolu Ümit İlkokulu Müdürü Zafer Çetin ise Zeynep Berberoğlu'nun resim yeteneğinin güçlü olduğunu kaydederek, “Öğrencilerimizin bireysel olarak yaptığı sanatsal faaliyetler, kabiliyetlerinin gelişimi adına çok önem arz etmektedir. Öğrencilerimizi bireysel çalışmalar yapmaları noktasında, okul idaresi ve görsel sanatlar öğretmenlerimizle birlikte teşvik ediyoruz. Öğrencilerin ortaya koydukları eserleri sergilemek, öğrencilerimizi ve bizleri mutlu ediyor." dedi. CİHAN

Yorumlar