7. Uluslararası Aktiffelsefe Karikatür Sergisi açıldı

Uluslararası Aktiffelsefe Karikatür Festivali kapsamında düzenlenen 'Felsefe Karikatürleri Sergisi' Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Merkez Kütüphanesi okuma salonunda açıldı.

Google Haberlere Abone ol
7. Uluslararası Aktiffelsefe Karikatür Sergisi açıldı

Uluslararası Aktiffelsefe Karikatür Festivali kapsamında düzenlenen 'Felsefe Karikatürleri Sergisi' Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Merkez Kütüphanesi okuma salonunda açıldı. Sergide 38 ülkeden 400 karikatüristin eseri bulunuyor.

Yeni Yüksektepe Aktif Felsefe Derneği'nin her iki yılda bir geleneksel olarak düzenlediği Uluslararası Karikatür Festivali’nin bu dönemki konusu "Felsefe" olarak seçildi. Festival kapsamında da “Felsefe Karikatürleri Sergisi” açıldı.

38 ülkeden 137 katılımcı ve 400'ün üzerinde karikatürle gerçekleşen serginin açılışını Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu yaptı. Sergiye, Aktif Felsefe Adana Şube Temsilcisi Dr. Mahmut Şansal’ın yanı sıra dernek yöneticileri ve öğrenciler katıldı. Çukurova Üniversitesi Merkez Kütüphanesi okuma salonunda gerçekleştirilen açılışta konuşan Aktif Felsefe Adana Şube Temsilcisi Dr. Mahmut Şansal, “Felsefeyi anlamamız ve bakış açımızın geliştirilmesi bakımından bu sergi çok önemli. Dernek olarak, felsefede öğrendiklerimizi hayata aktardığımız sosyal sorumluluk faaliyetlerimiz devam edecek.’’ dedi.

ÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu ise, felsefeyi bir yaşam biçimi olarak gördüklerini ve yapılan bu çalışmanın oldukça anlamlı olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fenercioğlu, Dernek Başkanı Dr. Şansal ve öğrenciler, hep beraber kurdele keserek serginin açılışını gerçekleştirdi.
CİHAN

Yorumlar