7 bin 500 kamu çalışanına yurt dışı yasağı

2010 KPSS'de yüksek puan alarak atamaları yapılan 7 bin 500 kamu çalışanına yurt dışına çıkış yasağı.

Google Haberlere Abone ol
7 bin 500 kamu çalışanına yurt dışı yasağı
2010 KPSS'de yüksek puan alarak atamaları yapılan yaklaşık 7 bin 500 kişinin yurt dışına çıkması yasaklandı. Sebep, Gülen örgütünün soruları çalarak bu kamu çalışanlarına verdiği şüphesi. 

2010 yılında yapılan KPSS'deki soruların Gülen örgütü üyelerine dağıtıldığının belirlenmesi üzerine başlatılan soruşturmada yüksek puan almalarından şüphe duyulanlar mercek altına alındı. Aralarında hâkim, savcı ve avukatlar ile bazı kurumların genel müdür, genel müdür yardımcıları ile daire başkanlarının da bulunduğu şüpheliler hakkında, yurt dışına çıkış yasağı getirildi.
Anadolu Ajansı, bazı şüphelilerin, yurt dışına çıkmaya çalıştıkları sırada izin verilmediği için havaalanlarından döndüklerini duyurdu.

Yasağın dayanağı OHAL kapsamında çıkarılan ilk KHK'de yer alan şu madde:
"Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği veya iltisakı ya da bunlarla irtibatı nedeniyle haklarında idari işlem tesis edilenler ile aynı gerekçeyle haklarında suç soruşturması veya kovuşturması yürütülenler, işlemi yapan kurum ve kuruluşlarca ilgili pasaport birimine derhal bildirilir. Bu bildirim üzerine ilgili pasaport birimlerince pasaportlar iptal edilir."

2010 KPSS'nin Eğitim Bilimleri bölümü ile Genel Yetenek ve Genel Kültür bölümlerine ilişkin soruları önceden temin ettikleri belirlenen şüpheliler hakkında incelemeler sürüyor.

‘2010'da soru çalanlar ihraç edilecek’

Ankara 1. İdare Mahkemesi, usûlsüzlük iddiaları nedeniyle daha önce "Eğitim Bilimleri" bölümü iptal edilen 2010 KPSS'nin "Genel Yetenek ve Genel Kültür" kısmını da 1 Ağustos’ta iptal etmişti. Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş da 15 Ağustos’ta "2010 KPSS'de soru çalarak memur olanlar ihraç edilecek" demişti.

Yorumlar