7 aylık doğan buzağıya evde prematüre bebek muamelesi

Sivas'ta kışın hastalanınca otomobille veterinere götürülen 'Dana Ferhat'a Ardahan'dan rakip çıktı.

Google Haberlere Abone ol
7 aylık doğan buzağıya evde prematüre bebek muamelesi

Sivas'ta kışın hastalanınca otomobille veterinere götürülen 'Dana Ferhat'a Ardahan'dan rakip çıktı. Ardahan'ın Hanak ilçesinde 7 aylık doğan buzağıya da sahipleri evlerinin bir odasını tahsis ederek 'prematüre bebek' muamelesi yapıyor.

Kış mevsiminin sert geçtiği Ardahan'da erken doğan buzağı, ahır ortamına uyum sağlamasının zor olacağını düşünen sahipleri tarafından evin içinde büyük bir özenle bakılıyor. Buzağı, ev sakinlerinin yanında büyük bir ilgi altında yaşamını sürdürüyor. Yeni doğan bebek gibi altı bağlanan buzağıya biberonla süt içiriliyor, oyuncak ayı yumoşla uyutuluyor. Sevimli buzağı adeta evin yeni bireylerinden biri durumda.

Buzağının sahibi Akgül Büyükkaya, durumdan şikayetçi değil. Buzağıyı bir anne şefkatiyle biberonla besleyen, tüm bakımlarını büyük bir özenle yapan Büyükkaya, ''İneğim erken doğum yaptı. 7 aylıkken doğdu. Hayvanıma evimde bakıyorum üç haftadır. Ayını doldurduğu zaman götürüp annesine teslim edeceğim. Tekrar annesiyle uyuyacak. Hayvanımı seviyorum, yanımdan ayırmak istemiyorum. Bir çocuğum gibi oldu, ben onu çok seviyorum. Biraz büyüsün götürüp annesinin yanına bırakacağım.'' şeklinde konuştu.


KOMŞU ÇOCUĞUNU ADINI VERDİ: GÖKTAN BEBEK

Öte yandan bu duruma Büyükkaya ailesi kadar sevinenlerden birileri de komşu çocukları. Her gün evde yaşayan buzağıyı görmeye gelen çocuklar, şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar. Buzağıya adını veren Göktan Demir, ''Benim de artık bir adaşım var. İsmim buralarda çok kullanılmıyor. Ben buzağıyı her gün görmeye geliyordum. Buzağının yatak ve yastıkla yattığını görünce çok şaşırdım. Onu acayip derece çok seviyorum. Akgül Teyzem de benim bu ilgime kayıtsız kalmadı ve benim adımı buzağıya koydu. Buzağı dışarı da çok yaşayamıyor. Birazcık büyüsün ona en güzel otları kendi elimle yedireceğim.'' dedi.

Ev yaşamına oldukça alışan buzağının dışarıya uyum sağlayıp sağlayamayacağı merak konusu. CİHAN

Yorumlar