7 araçlık alana 48 araç park edilebilecek

Trafiği rahatlatmak amacıyla Bağcılar 8D Sinema Balonu ile Planetaryum’un bulunduğu alana akıllı otopark sistemi kuruluyor.

Google Haberlere Abone ol
7 araçlık alana 48 araç park edilebilecek

Trafiği rahatlatmak amacıyla Bağcılar 8D Sinema Balonu ile Planetaryum’un bulunduğu alana akıllı otopark sistemi kuruluyor. 7 aracın park edilebileceği bir alana inşa edilen akıllı otopark 48 araç kapasitesine sahip olacak.

Metropollerde otopark sıkıntısı yaşayan yerlerde, trafiği rahatlatan, otopark problemine ekonomik ve güvenilir çözüm sağlayan Poli Park (Elektronikmekanik Döner Katlı Otopark Sistemi) Bağcılarlıların hizmetine sunulacak. Toplam 48 aracın park edilebileceği akıllı otoparkta araçların dış cephesi de soğuk karlı havalarda da korunabilecek. İnşa edildiği alanın küçük olmasına rağmen elektromekanik sistemin uygulandığı akıllı otoparklar geniş kapasiteli kullanılabiliyor. Arsa maliyetinin de azalmasında önemli rol oynayan otoparkta araçların dış cephesi iklim şartlarında çevresel etkenlerinden korunabilecek. Akıllı otoparkta işlemler otomatik olarak yapılabilecek. Araç sahibi bıraktığı aracını yeniden zemin katta sorumlu personelden alacak.

Şehirleşme adına önemli projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ortaya çıkan sorunlara çözüm bulmak için teknolojiden faydalandıklarını ifade etti. Atatürk Havalimanı ve sanayi bölgelerine yakın konumda bulunan ana ulaşım güzergahlarının kavşağındaki Bağcılar’da da park sorunu yaşandığına dikkat çeken Çağırıcı, Göztepe ve Demirkapı Mahalleleri'ne de katlı otopark inşa edeceklerinin müjdesini verdi.
CİHAN

Yorumlar